12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăTechLiviu Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Mihai Chirica...

Liviu Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Mihai Chirica din PSD, ar fi fost votată într-o majoritate zdrobitoare

Liviu Dragnea a declarat că, în calitate de președinte PSD, el este cel care a refuzat să supună la vot, miercuri, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, propunerea de excludere din PSD a lui Mihai Chirica – cel cunoscut pentru criticile sale la adresa lui Dragnea și a Guvernului Grindeanu.

Liviu Dragnea susține că, dacă ar fi fost supusă la vot, propunerea de excludere a lui Mihai Chirica ar fi fost acceptată „într-o majoritate zdrobitoare”. Liderul PSD a spus că aşteaptă ca primarul din Iaşi să înţeleagă de ce PSD a fost „atât de nervos” în urma criticilor pe care le-a adus partidului.

„Cred că în jur de 90 la sută dintre colegi mi-au cerut să supun la vot excluderea din partid a domnului Chirica. Fiecare argumentând aşa cum a crezut de cuviinţă, dar expunând în cadrul CEx ceea ce s-a discutat în organizaţiile judeţene. O pate dintre colegi i-au cerut domnului Chirica să îşi dea demisia singur din calitatea de membru de partid. Asta ar fi atras şi pierderea mandatului de primar. Încă trei colegi au propus să fie doar sancţiune cu privire la pierderea funcţiilor de conducere din partid”, a afirmat Liviu Dragnea.


Citește și: Primarul Mihai Chirica rămâne membru PSD dar nu va mai avea funcții politice. Decizia PSD a fost luată după criticile lui Chirica asupra lui Dragnea și ale Cabinetului Grindeanu
Primarul orașului Iaşi, Mihai Chirica, a anunţat, după şedinţa CExN al PSD, că rămâne membru al acestui partid, dar nu va mai avea funcţii politice, în urma votului dat de Comitetul Executiv în acest sens.

Liderul PSD a susţinut că nu a propus excluderea din partid a lui Mihai Chirica deoarece propunerea ar fi fost votată „într-o majoritate zdrobitoare”.

„Eu am refuzat să supun la vot propunerea de excludere care ar fi ieşit votată într-o majoritate zdrobitoare explicându-i domnului Chirica şi colegilor mei, aşteptându-mă şi eu şi colegii mei ca în perioada următoare domnul Chirica să înţeleagă totuşi de ce a fost atât de nervos PSD în urma acelor ieşiri publice ale dumnealui. Toată lumea i-a spus că aceste lucruri se pot spune la aceste întâlniri, la CEx şi BPN, la care sigur trebuia să şi vină. Din păcate, nu a venit”, a conchis Liviu Dragnea.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă