18.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăTechLiviu Dragnea, audiat la DNA, în dosarul şefului PSD Satu Mare: Ce...

Liviu Dragnea, audiat la DNA, în dosarul şefului PSD Satu Mare: Ce am declarat în faţa procurorilor nu voi declara în faţa dumneavoastră

UPDATE 16.11: Liviu Dragnea a declarat, la ieşirea de la audierile de la DNA, că a fost chemat în calitate de martor.

Întrebat dacă ştia ce făcea Mircea Govor la Satu Mare, a spus că a declarat tot ce ştie în faţa procurorilor.

Mai mult, el a reiterat că îi pare rău de situaţia în care Govor se află, întrucât este un membru de partid.

“Ce am declarat în faţa procurorilor nu voi declara în faţa dumneavoastră”, a mai precizat şeful PSD.

——-

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este audiat în calitate de martor la DNA, în dosarul în care vicepreşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, este acuzat de şanjaj şi intervenţii la persoane, potrivit unor surse judiciare.

Joi, liderul PSD a precizat anterior că îi pare “foarte rău” de situaţia în care a ajuns liderul social-democrat de la Satu Mare, reţinut de către DNA, informează Mediafax.

“Vreau să spun decât că îmi pare foarte rău de ceea ce se întâmplă cu Mircea Govor”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă i se vor aplica sancţiunile din noul Cod etic şi de conduită, Liderul PSD a spus că procedurile prevăzute vor fi urmate, dar că deocamdată trebuie “să vadă” cum va evolua cazul lui Govor.

Codul de conduită al PSD prevede că membrii de partid aflaţi în situaţia lui Mircea Govor vor fi suspendaţi din funcţiile politice deţinute în cadrul partidului. 

Citeşte şi: Vicepreședintele CJ Satu Mare Mircea Govor, la ÎCCJ pentru arestare preventivă 

Vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, a fost reţinut de DNA pentru şanjat şi intervenţii la persoane din conducerea ANAF pentru numirea unor persoane propuse de el în funcţii de conducere sau de execuţie la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice.

Mircea Govor a fost ridicat miercuri de la locuinţa sa din Satu Mare şi dus la Direcţia Naţională Anticorupţie Bucureşti cu mandat, iar după mai multe ore de audieri a fost reţinut.

Procurorii DNA cer, joi, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Mircea Govor.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Mircea Vasile Govor, a fost reţinut de procurorii DNA Oradea, care îl acuză de folosirea influenţei sau autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere în cadrul unui partid politic, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite (două infracţiuni), şantaj în formă agravată (patru infracţiuni).

De altfel, nu este pentru prima oară când liderul PSD Satu Mare, membru al Comitetului Executiv al formaţiunii, este în atenţia procurorilor DNA, el fiind implicat într-un scandal legat de alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014.

Astfel, pe 13 noiembrie 2014, 20 de membri PSD Satu Mare au fost chemaţi la audieri la DNA Oradea în doarul deschis pe numele lui Mircea Govor, după ce gandul.info a prezentat o înregistrare în care acesta ţipa la colegii săi de partid şi-i ameninţa pe directorii de şcoli, pe şefii de deconcentrate, dar şi pe preoţii din judeţ, supărat că Victor Ponta, candidatul PSD la preşedinţie, nu a câştigat alegerile în judeţ, la primul tur al scrutinului.

Cei 20 de membri PSD au fost duşi la audieri în dosarul în care Mircea Govor este investigat pentru infracţiunea de folosire a influenţei în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani sau alte foloase necuvenite.

În mai 2015, când Liviu Dragnea a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru dosarul Fraudă la Referendum, în primă instanţă, Mircea Govor a vrut să îşi dea demisia din funcţiile deţinute în partid, în semn de “solidaritate”. Demisia sa nu a fost acceptată de preşedintele de atunci al PSD, Victor Ponta.

 

 

Cele mai citite

Un grup de filipinezi a sărbătorit paștele ortodox cu drob și cu pachețele de primăvară

România devine o a doua casă pentru mulți imigranți, iar aceștia își împletesc tradițiile din țările lor de origine cu cele românești. Spre exemplu,...

Președintele Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, la Washington

Președintele Klaus Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, într-o ceremonie care se va desfășura la Washington, în ziua de 8 mai 2024. Președintele Iohannis...

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...
Ultima oră
Pe aceeași temă