15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăTechLiviu Dragnea, despre naționalizarea pensiilor private: Scandalul pensiilor private, pornit de Mişu...

Liviu Dragnea, despre naționalizarea pensiilor private: Scandalul pensiilor private, pornit de Mişu Negriţoiu. Parlamentul va demite conducerea ASF

Președintele PSD Liviu Dragnea a afirmat că știrea potrivit căreia Guvernul Grindeanu intenţionează să naţionalizeze sistemul de pensii private din România este una falsă, arătând că ea a plecat de la președintele ASF, Mișu Negrițoiu, potrivit Mediafax.

”Operațiunea de manipulare împotriva noastră a început din februarie și o știți bine. După OUG13, s-a tot vorbit în ultima perioadă că prognozele noastre sunt nerealiste. Vă spun în premieră (…) PiB-ul va fi mai mare decât am prevăzut noi”, a spus Dragnea.

Liviu Dragnea a mai precizat că această informație referitoare la sistemul privat de pensii este un „fake”, iar ea a plecat de la președintele ASF, Mișu Negrițoiu.

”Guvernul României ar trebui să ceară explicații Ambasadei Olandei și de la Guvernul Olandez, pentru că ceea ce a făcut această companie de asigurări în România poate să facă eventual într-o colonie. Nu poți să pornești un asemenea scandal din nimic. E de nepermis”, a mai spus Dragnea.

Liviu Dragnea a mai spus că va cere în Parlament demiterea întregii conduceri a ASF, atât ca urmare a acestui scandal, cât și ca urmare a problemelor pe tema RCA.

Și ministrul de Finanțe, invitat în emisiune, a confirmat că nu există niciun fel de rațiune care să determine Guvernul să ajungă la un asemenea scenariu și a cerut ca ASF-ul să sancționeze declarațiile președintelui instituției.

Cele mai citite

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...
Ultima oră
Pe aceeași temă