10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăTechLiviu Dragnea, despre o posibiliă Lege a amnistiei și grațierii: Nu cred...

Liviu Dragnea, despre o posibiliă Lege a amnistiei și grațierii: Nu cred că va veni

Șeful Camerei Deputaților, social-democratul Liviu Dragnea, a declarat, luni, că nu crede că o Lege a amnistiei și grațierii va fi inițiată, potrivit News.ro.

Întrebat despre posibilitatea unei legi privind amnistia şi graţierea, Dragnea a răspuns: „Întrebaţi la Ministerul Justiţiei, nu ştiu. (…) Eu nu cred că va veni”.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, vineri dimineața, că Legea amnistiei și grațierii, ar fi „o catastrofă pentru democrația din România”.

„O astfel de lege, care ar spăla păcatele nu numai unor hoți care pot fi periculoși pentru persoane și pentru societate, dar care ar albi și dosarele politicienilor, ar fi o catastrofă pentru democrația din România”, a afirmat Klaus Iohannis, vineri dimineața, la ședința noului Consiliu Superior al Magistraturii.

El a continuat precizând că, daca ar exista o astfel de inițiativă, s-ar opune „cu toată greutatea și puterea funcției prezidențiale”. „Dacă ar exista o astfel de inițiativă, eu m-aș opune cu toată greutatea și puterea funcției prezidențiale. Sper să nu fie cazul. Ca să reducem posibilitatea acestui demers, am spus acest lucru în public, în fața dvs., care le cântăriți așa cum se cuvine”, a conchis șeful statului.

Reacția președintelui a venit după ce, în urmă cu două săptămâni, ministrul Justiției Florin Iordache a declarat că o discuţie în Parlament a legii amnistiei şi graţierii ar fi de bun augur.

„O lege a amnistiei şi graţierii nu a fost susţinută de noi în campania electorală dar o astfel de lege discutată în Parlament, din punctul meu de vedere, este de bun augur. Dacă venim cu o astfel de lege, locul unde se poate discuta şi analiza este Parlamentul”, le-a spus Iordache jurnaliştilor, miercuri, după audierea din Parlament.

Cele mai citite

Pericol de inundații în mai multe județe din România! Hidrologii au emis cod galben și portocaliu

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marţi, o avertizare Cod portocaliu de viituri, ce vizează până miercuri dimineaţa râuri...

Ciolacu apare alături de candidata Gabriela Firea și o laudă că “știe administrație”

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, o laudă pe Gabriela Firea, care a devenit, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei. "Decizia...

Gabriela Szabo, ambasadoarea ediției din acest an a UVT Liberty Marathon

Campioana olimpică și multipla campioană mondială la atletism Gabriela Szabo, declarată timp de zece ani la rând cea mai bună atletă a României, va...
Ultima oră
Pe aceeași temă