23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechDragnea, lui Cioloș: De felul în care veţi implementa măsurile depinde dacă...

Dragnea, lui Cioloș: De felul în care veţi implementa măsurile depinde dacă în Parlament vom fi parteneri sau adversari

Liviu Dragnea a declarat, marţi, în Parlament, că Guvernul Cioloş nu este asumat de nicio majoritate parlamentară. 

Dragnea declarat că parlamentarii se află în faţa unei situaţii mai puţin obişnuite pentru că trebuie să voteze un guvern apolitic.

Înainte de a preciza poziţia PSD, Dragnea a vorbit despre aşteptările social-democraţilor de la noul guven. El i-a cerut lui Cioloş să pună în aplicare creşterea salariilor pentru bugetari cu 10% adoptată de Parlament, în condiţiile în care există bani pentru aşa ceva. "De felul în care veţi implementa măsurile depinde dacă în Parlament vom fi parteneri sau adversari" a mai spus Dragnea

Preşedintele PSD a spus că votul dat pentru Cabinetul Cioloş nu va fi un cec în alb, iar social-democraţii vor susţine guvernul atâta vreme cât îşi desfăşoară activitatea în interiorul mandatului convenit cu Parlamentul, stă departe de manevre politice şi PSD are certitudinea că va pregăti corect alegerile din 2016. El a adăugat că era nevoie de un Guvern rapid, având în vedere situaţia internaţională, dar şi cea internă, după tragedia de la Colectiv şi protestele din stradă.

"România are nevoie de un Guvern votat în Parlament, (…) dar votul nostru nu va fi un vot în alb. Vom susţine Guvernul Cioloş atâta timp cât vom avea convingerea că îşi desfăşoară activitatea în interiorul mandatului agreat, atât timp cât continuă măsurile economice adoptate de guvernarea noastră, atât timp cât stă deoparte de manevre politice care ar putea duce la destabilizarea sistemului şi actului administrativ, atât timp cât avem certitudinea că acest Guvern va pregăti în mod corect şi nepărtinitor alegerile din 2016", a spus Dragnea.

Social-democratul a arătat o serie de măsuri luate de Guvernul Ponta care ar trebui continuate de noul Cabinet, în special în privinţa economiei. Dragnea a enumerat creşterea economică, crearea de locuri de muncă, creşterile salariale, a nivelului de trai, dar şi reducerea taxelor şi impozitelor ca direcţii generale în care noul Guvern trebuie să meargă.

"Ne-am obişnuit ca la fiecare guvernare, la fiecare preluare de Guvern, cei care vin să acuze greaua moştenire lăsată de cei de dinainte. Domnule prim-ministru desemnat, moştenirea dumneavoastră este o economie care funcţionează, cu mai mulţi bani în visteria ţării, cu taxe mai mici şi cu venituri mai mari în buzunarele oamenilor. Misiunea dvs. este să duceţi mai departe aceste realizări", a spus liderul PSD.

Liviu Dragnea a atras însă atenţia că orice abatere de la angajamentele făcute în Parlament şi la discuţiile cu partidele, precum şi orice neregulă în privinţa organizării alegerilor din 2016, va fi sancţionată, indicând chiar posibilitatea unei moţiuni de cenzură.

"Dacă vom avea cea mai mică îndoială că aceste condiţii nu sunt respectate, atunci sprijinul nostru pentru acest Guven va înceta şi nu vom ezita niciun moment să folosim toate mecanismele parlamentare pentru a corecta şi, sper să nu fie nevoie, pentru a concedia Guvernul dacă acesta îşi va depăşi mandatul dat de Parlament", a spus Dragnea.

În final, acesta a reiterat afirmaţia că Victor Ponta a fost cel mai bun premier al României de după 1989 şi i-a mulţumit public în numele PSD.

Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Astfel, pentru a fi învestit, noul Guvern are nevoie de voturile favorabile a 274 de parlamentari, în total fiind 547 de senatori şi deputaţi.

În actuala configuraţie a Parlamentului, PSD are 197 de senatori şi deputaţi, PNL – 176, UNPR – 64, ALDE – 37, UDMR – 25, PND – 12, grupul minorităţilor naţionale – 17, alţi 14 deputaţi şi 5 senatori fiind neafiliaţi.

Cele mai citite

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă