17.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăTechLiviu Dragnea, întrebat dacă primarul Iașiului va fi exclus din partid, după...

Liviu Dragnea, întrebat dacă primarul Iașiului va fi exclus din partid, după ce a criticat dur formațiunea: Asta o să decidă organizația județeană

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că decizia privind excluderea primarului Iașiului, Mihai Chirica, din partid aparține organizației județene.

Liderii PSD s-au reunit miercuri dimineaţă, la sala de grup a social-democratilor de la Camera Deputaţilor, pentru a discuta atât despre moţiunea de cenzură care urmează să fie votată în plenul reunit, cât şi despre probleme ale administraţiei locale. La şedinţa de la Parlament au participat primarii din Bucureşti, printre care Gabriela Firea, Robert Negoiţă şi Daniel Florea, alături de ministrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh.

„Președinții de Consilii Județene și mai mulți colegi mi-au zis să facem această întâlnire, după buget. Au venit, în primul rând, să se asigură că măsurile din programul de guvernare încă se implementează. De asemenea, s-a discutat despre buget, despre descentralizare, despre Legea salarizării uniare. Politic, s-a vorbit despre susținerea Guvernului, despre unitate. S-a discutat și despre dorința ca miniștrii să meargă prin teritoriu”, a spus Liviu Dragnea, la Parlament.

Întrebat ce se va întâmpla cu cei care au criticat partidul: „S-a spus în fața tuturor că nu există niciun fel de ezitare cu privire la susținerea partidului”, a mai spus el, întrebat despre criticile primarului ieșean Mihai Chirica, la adresa conducerii PSD.

Întrebat dacă primarul Iașului să fie exclus, Liviu Dragnea a răspuns: „Asta o să decidă organizația județeană”.

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a cerut, joi, demisia ministrului Justiției, Florin Iordache, după ce Guvernul a aprobat Ordonanțele de Urgență privind Justiția. Totodată, el i-a solicitat șefului PSD, Liviu Dragnea, să corecteze greșelile comise. În opinia sa, liderul social-democrat este „un om puternic”, însă nu știe să își aleagă oamenii.

„Încerc să transmit un mesaj din calitatea de lider al organizației PSD Iași și să propun Guvernului Grindeanu și domnului președinte Liviu Dragnea următorul lucru: să abroge la fel de urgent OUG 13/2017, să propună un proiect de lege Parlamentului României ales pe 11 decembrie, să facă dezbatere publică, să consulte specialiștii, societatea civilă și să lăsăm Parlamentul, ca entitate democratică a acestui stat să decidă”, a afirmat Mihai Chirica, într-o conferință de presă.

Astfel, el a cerut demisia ministrului Justiției, Florin Iordache, pe care îl consideră „singurul om responsabil de haosul pe care l-a creat în aceste zile”.

În ceea ce privește modul de acțiune al șefului PSD, Mihai Chirica a afirmat că este un profesionist, dar că nu știe să se înconjoare de oameni competenți.

„Este un om puternic, care a reușit să se organizeze într-un mod exemplar, încât a putut să câștige aceste alegeri într-un mod profesionist. Îi reproșez că nu știe să își aleagă oamenii, să pună oameni competenți în jurul lui și nu știe să țină cont de sfaturile oamenilor care contează. Îi cer să corecteze greșelile comise, are și puterea și responsabilitatea să o facă”, a mai spus primarul ieșean.

În opinia sa, „Guvernul este aproape paralizat”. Astfel, el susține că România a ajuns „mod aproape complet nejustificat am ajuns într-o situație tensionată, similară celei de la Revoluția din 1989 în care sute de mii de oameni din zeci de orașe au ieșit în stradă pentru a-și auzi vocea”.

„Am ales să spun adevărul, să nu îmi fie rușine să mă uit în ochii ieșenilor, în ochii propriului partid și al propriei mele conștiințe. Nu cred că domnul Sorin Grindeanu trebuie să plece de la guvernare, nu trebuie să creăm haos în acest stat, nu trebuie să ajungem la alegeri anticipate, nu trebuie să manipulăm populația și să o întoarcem pe una împotriva celeilalte, astfel încât de fiecare dată acest stat să fie dominat de haos și neîncredere. Trebuie să ne îmbunătățim imaginea la nivel internațional, să recăpătăm încrederea celor care vor să investească în noi. Sorin Grindeanu trebuie și poate să meargă mai departe, cu oameni responsabili care pot să facă ca orice proiect de lege al acestei țări să ne reprezinte pe toți”, a afirmat Mihai Chirica.

În ceea ce privește demisia lui Florin Jianu, Chirica a calificat decizia drept un act „de demnitate personală”. Primarul municipiului Iași a ținut și să îi mulțumească lui Florin Jianu pentru gestul de a demisiona din Guvern.

„Vreau să îi mulțumesc colegului meu Florin Jianu pentru actul de demnitate personală pe care l-a făcut, este un bun profesionist de care avem nevoie și nădăjduiesc că în continuare guvernarea Grindeanu îl va atrage pentru a continua până la capăt proiectele pe care le-a început. Cred în actul de justiție, cred că această Românie nu trebuie să fie nici România penalilor, dar nici România procurorilor. Trebuie să fie o Românie demnă, în care instituțiile statului să își facă treaba în funcție de competențele pe care le au fără să slujească niciunui interes politic, motiv pentru care am ținut să mă exprim public”, a mai spus primarul ieșean.

Pe aceeași temă: 

Primarul PSD Mihai Chirica: Da, îmi cer scuze, în numele lui Liviu Dragnea, faţă de companiile străine din România

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirică, şi-a cerut scuze, în numele liderului Partidului Socialist Democrat, Liviu Dragnea, faţă de multinaţionalele IT din oraşul pe care îl conduce, afirmând că “a-ţi cere scuze este un element de forţă a unui om puternic”.


 Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica: Vor fi campanii grele şi trebuie să arătăm că PSD 2017 nu e cel din 2000

Primarul municipiului Iaşi şi vicepreşedintele Partidului Social Democrat, Mihai Chirica, a declarat, la Digi24, că ministrul Justiţiei a compromis ministerul şi că nu ar mai putea emite niciun act normativ pentru că ar fi lovit de neîncredere.


 Primarul Mihai Chirica cere demisia ministrului Justiției, dar îl laudă pe șeful PSD: Iordache este singurul om responsabil de haosul pe care l-a creat în aceste zile. Liviu Dragnea este un om puternic, dar îi reproșez că nu știe să își aleagă oamenii

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a cerut, joi, demisia ministrului Justiției, Florin Iordache, după ce Guvernul a aprobat Ordonanțele de Urgență privind Justiția. Totodată, el i-a solicitat șefului PSD, Liviu Dragnea, să corecteze greșelile comise. În opinia sa, liderul social-democrat este „un om puternic”, însă nu știe să își aleagă oamenii.


 Primarul din Iași, Mihai Chirică, este amenințat că va fi exclus din PSD, după ce l-a contrazis pe Liviu Dragnea

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirică, este amenințat că va fi exclus din PSD, după ce a spus că manifestaţiile de duminică şi participarea preşedintelui Klaus Iohannis la mitingul din Bucureşti nu reprezintă o lovitură de stat, așa cum a susținut Liviu Dragnea.


 

Cele mai citite

Boloş: Guvernul a adoptat o OUG cu măsuri de digitalizare. Una se referă la e-Case de marcat

Ministrul Finanţelor Marcel Boloş a anunţat că Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă cu măsuri de digitalizare, iar prima se referă la e-Case...

Incendiul din sectorul 1: Dan Podaru spune că primarul avea datoria de a fi la fața locului. Ce a transmis Clotilde Armand

Primarul Clotilde Armand avea datoria de a fi pe teren, la incendiul de noaptea trecută din sectorul 1, susține Dan Podaru, candidatul PER pentru...

România – Japonia, în „optimile” Billie Jean King Cup

Echipa feminină de tenis a României va înfrunta Japonia în optimile de finală ale Billie Jean King Cup, în perioada 12-14 noiembrie, la Sevilla. Conform...
Ultima oră
Pe aceeași temă