11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăTechLiviu Dragnea: M-am hotărât să mă ocup personal pentru a-i arăta premierului...

Liviu Dragnea: M-am hotărât să mă ocup personal pentru a-i arăta premierului Dacian Cioloș exemple de nepatriotism din actul său de guvernare

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marți, că s-a hotărât să îi arate premierului Dacian Cioloș „exemple de nepatriotism din actul său de guvernare”, potrivit News.ro.

„Se pare că este o diferenţă foarte mare între mine şi domnul Cioloş – eu nu am postaci. Eu tot ce fac, fac eu şi tot ce am acolo (pe Facebook – n.r.) este sută la sută natural. Nu ştiu pe cine a convins (discursul premierului – n.r.) nu m-a convins şi începând de ieri m-am hotărât să mă ocup personal pentru a-i arăta domnului prim-ministru Dacian Julien Cioloş exemple de nepatriotism din actul de guvernare al dumnealui şi o să le prezint într-un ritm pas cu pas ca să le înţeleagă toată lumea”, a declarat Liviu Dragnea, în contextul în care discursul susținut, luni, în plenul Parlamentului, a stârnit critici pe Facebook.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, l-a criticat, luni, pe premierul Dacian Cioloș, de la tribuna Parlamentului, unde a susținut că șeful Executivului nu a vorbit în limba română, ci în „limba tehnocraților”, atunci când a prezentat situația economiei românești, informează Mediafax.

„Constat că ceea ce a prezentat, ceea ce a expus astăzi nu reprezintă situaţia reală, nu reprezintă realitatea. Şi pe mine şi pe colegii mei şi pe români îi îngrijorează foarte mult. Din ce a spus domnul prim-ministru ar trebui să înţelegem că România îşi continuă creşterea sănătoasă, imprimată de guvernarea PSD, de guvernele conduse de Victor Ponta, dar noi nu înţelegem asta pentru că astăzi, domnul Cioloş nu a vorbit în limba română, a vorbit limba tehnocraţilor, o limbă care sună străin şi este o limbă care este ruptă de realitate (…) Practic astăzi am aflat, ca şi dumneavoastră, că timp de un an de zile nu a făcut nimic, nu a făcut nimic bun. Pentru că am spus de limba tehnocraţilor, vreau să vă traduc. Când spun creştere economică, românii înţeleg mai mulţi bani în buzunare”, a spus Liviu Dragnea, în Parlament.

În replică, premierul Cioloş a reacţionat la discursul lui Liviu Dragnea, afirmând că nu vrea să înveţe „limba română a demagogiei, a populismului” şi că actuala creştere economică nu s-a văzut încă în buzunarele românilor, însă PSD este deranjat pentru că nu s-a văzut nici în buzunarele clientelei politice.

„Dl. Dragnea îmi spune că nu înţelege româna pe care o vorbesc. Nu ştiu, probabil. Eu nu vorbesc şi nici nu vreau să învăţ limba română a demagogiei, a populismului, a spune lucruri doar de dragul de a da bine. Mi-aţi cerut cifre, am venit şi v-am adus cifre. Dincolo de cifre, v-am mai spus şi ce am făcut noi fără să ne arogăm rezultatele acestea care vin din măsurile care au fost luate nu doar în ultimii doi ani, ci de prin 2009, 2010 încoace. V-am spus ce am făcut noi pentru ca aceste cifre să nu rămână doar cifre. Spuneaţi că această creştere economică nu se vede în buzunarele oamenilor. Poate nu se vede încă în buzunarele oamenilor, (…) dar poate problema este că această creştere nu s-a văzut nici în buzunarele clientelei politice şi probabil că asta afectează mai mult şi limba aceasta română probabil că nu o ştiu şi nici nu vreau să o învăţ”, a replicat Dacian Cioloş, în plenul Parlamentului.

Premierul a mai spus că limba română pe care el o vorbeşte este una directă, clară, pentru a spune lucrurilor pe nume. „Spuneaţi că guvernul tehnocrat nu a comunicat suficient. Probabil că nu a comunicat suficient, dar eu am preferat să facem lucruri, decât să vorbim prea multe şi sper eu să se vadă rezultatele”, a adăugat șeful Executivului.

 

 

 

Cele mai citite

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Brățările personalizate pentru cuplu – Cadoul ideal pentru a celebra iubirea

Într-o lume plină de opțiuni când vine vorba de cadouri, brățările personalizate pentru cupluri se disting ca o alegere plină de semnificație și afecțiune....
Ultima oră
Pe aceeași temă