5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăTechLiviu Dragnea, nemulțumit că președintele Iohannis nu a făcut niciun anunț, după...

Liviu Dragnea, nemulțumit că președintele Iohannis nu a făcut niciun anunț, după întâlnirea cu premierul propus de PSD: Este o bătaie de joc la adresa românilor

Președintele PSD și șeful Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a calificat, joi seara, drept „o bătaie de joc la adresa românilor”, decizia președntelui Klaus Iohannis de a amâna anunțul privind propunerea de premier a social-democraților.

„În primul rând este o bătaie de joc la adresa românilor. Și am mai înțeles că, de fapt, face tot posibilul ca o mare parte din programul nostru de guvernare să nu fie aplicat în așa fel încât românii să nu beneficieze de măsurile așteptate și super-așteptate din programul nostru. (…) Tot pe surse… mi se pare ceva jenant ca un șef de stat să vrea sa dea niște informații fără să și le asume”, a declarat Liviu Dragnea, joi seara, la Romania TV.

Totodată, Liviu Dragnea a afirmat că România se află „într-o situație penibilă”. „Să ieșim să comentăm, ce? O tăcere? E o situație penibilă — sunt 20 de zile de la alegeri și nu avem guvern”, a mai spus liderul PSD.

Şeful statului a convocat, joi, o întâlnire cu premierul propus de PSD, Sorin Grindeanu. Discuţia dintre cei doi a fost programată pentru ora 12.00, la Palatul Cotroceni. Cei doi au discutat aproximativ jumătate de oră.

Surse oficiale citate de News.ro, precizau, joi după-amiază, că președintele Klaus Iohannis analizează noua propunere de premier făcută de PSD, pe care ar considera-o mai bună decât cea inițială. Discuția pe care a avut-o cu Grindeanu a fost una „bună”, au mai spus sursele.

Potrivit surselor citate, șeful statului nu va face niciun anunț în cursul zilei de joi, astfel că noul Guvern nu poate fi instalat înainte de Anul Nou. Noua propunere de premier ar fi trecut prin filtrul partidului şi ar fi fost asumată transparent de PSD, au mai precizat sursele. 

Totodată, sursele au mai precizat că relaţia cu noul premier al PSD, indiferent cine va fi, va fi una „instituţională”, de „coabitare”, însă nu va fi semnat niciun pact în acest sens, aşa cum s-a întâmplat în cazul Băsescu-Ponta.


Citește continuarea aici: Sorin Grindeanu a plecat de la Cotroceni după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis. Discuţia dintre cei doi ar fi durat o jumătate de oră. Șeful statului nu va face nicio propunere în cursul zilei de joi – surse


Citește și: EXCLUSIV. Prim-ministrul propus, Sorin Grindeanu, datorează cariera politică unui demnitar comunist al regimului Ceaușescu, devenit mâna de fier a lui Adrian Năstase. Ce nu știa Dragnea despre prim-ministrul propus lui Iohannis

Liviu Dragnea a făcut o propunere surpriză pentru funcția de prim-ministru, după ce președintele României, Klaus Iohannis, a refuzat să o numească pe Sevil Shhaideh. L-a ales pe Sorin Grindeanu, fost ministru al comunicațiilor în Guvernul Ponta și un fost apropiat al lui Victor Ponta și Ilie Sârbu.


Cine este Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu s-a născut în data de 5 decembrie 1973, în Caransebeș, este căsătorit și are doi copii. În anul 1992, a absolvit Liceul Traian Doda din Caransebeș, iar în anul 1997 a absolvit Facultatea de Matematică din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Și-a început activitatea profesională în anul 1998 când, pentru doi ani, a ocupat postul de preparator la Facultatea de Sociologie și Psihologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara. În perioada 2000 – 2001 a fost asistent la aceeași facultate. 
  
Din luna noiembrie 2001 și până în 2014 a fost director la Direcția pentru Tineret și Sport a județului Timiș. Din anul 2005, timp de trei ani a muncit în domeniul privat, iar din anul 2008 până în 2012 a devenit viceprimar al municipiului Timișoara. În anul 2012, la alegerile parlamentare a fost ales deputat de Timișoara, însă a demisionat din Parlament în 29 iunie 2016, când a câștigat alegerile locale și a fost ales președinte al Consiliului Județean Timiș, funcție pe care o ocupă în prezent. 
  
 În perioada decembrie 2014 – noiembrie 2015, Sorin Grindeanu a ocupat poziția de ministru pentru Societatea Informațională, în Guvernul Ponta. 

În anul 1996 s-a înscris în PDSR, care ulterior a devenit PSD, ocupând mai multe funcții. Din anul 1998, până în 2001 a fost vicepreședinte la organizația de tineret a PSD Timiș, din 2002 a fost membru în Biroul Executiv județean al PSD Timiș și membru în Consiliul Național al TSD. În anul 2003 a fost ales președinte executiv al PSD Timiș, iar în 2005 a fost ales președinte al PSD Timișoara și primvicepresedinte al PSD Timiș. 
  
 În anul 2015 el a fost ales președintele PSD Timiș, funcție pe care o ocupa și în prezent. 
  
Potrivit declarației sale de avere, Sorin Grindeanu are, împreună cu soția sa, Mihaela, două terenuri intravilane, unul în comuna Giroc cumpărat în anul 2005, de 503 mp, și un altul cumpărat în anul 2011, de 270 mp, în Timișoara. Soția lui Grindeanu mai deține un teren intravilan de 2,8 hă în comuna Banloc din județul Timiș. Familia Grindeanu mai deține și o casă în comuna Giroc din județul Timiș, potrivit celei mai recente declarații de avere postată pe site-ul Consiliului Județean Timiș. Locuința a fost construită în anul 2007. La capitolul autoturisme, Grindeanu a trecut în declarația de avere un motociclu ATV pe care l-a cumpărat în anul 2009. În luna martie, actualul lider al PSD Timiș a vândut un apartament cu sumă de 30.000 de euro.

Sorin Grindeanu a acordat și două împrumuturi, unul de 83.000 de lei și altul de 20.000 de euro către o societate comercială la care soția să este acționar. El are și un credit contractat în anul 2007, scadent în anul 2035, în valoare de 44.868 euro. La venituri, Grindeanu a trecut indemnizația de 7.610 lei de la Parlamentul României, 86.228 lei salariul că ministru și 8 lei venituri și dobânzi. Pe lângă veniturile soției, în declarația de avere a social-democratului apare și o donație de 10.000 de euro de la tatăl său, Nicolae Grindeanu. 


Citește și:  Culisele ședinței în care PSD a stabilit că Sorin Grindeanu este noua propunere pentru postul de premier. Momentele în care Liviu Dragnea a fost forțat să țină cont de ce vrea partidul

Deputatul Sorin Grindeanu a fost propus de PSD pentru postul de premier. Liderii PSD au căutat un nou premier, de teamă că suspendarea președintelui Iohannis, dorită de unii social-democrați, va amâna intrarea partidului la guvernare.


Citește și:  Sorin Grindeanu a plecat de la Cotroceni după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis. Discuţia dintre cei doi ar fi durat o jumătate de oră. Șeful statului nu va face nicio propunere în cursul zilei de joi – surse

Sursele politice apropiate administraţiei prezidenţiale susţin că şeful statului va avea o întâlnire cu premierul propus de PSD, Sorin Grindeanu. Discuţia dintre cei doi este programată pentru ora 12.00, la Palatul Cotroceni.


 Citește și: Liviu Dragnea a anunțat că Sorin Grindeanu este noua propunere de prim-ministru PSD, după ce Klaus Iohannis a respins-o pe Sevil Shhaideh. Șeful statului a primit un document semnat de liderii coaliției PSD-ALDE, prin care îi comunică decizia. Reacțiile liderilor politici

Liderii PSD se întrunesc miercuri, de la ora 16, în cadrul şedinţei Comitetul Executiv Naţional pentru a decide ce nominalizare vor face pentru funcţia de prim-ministru şi ce poziţe va adopta partidul după ce preşedintele Klaus Iohannis a respins-o pe Sevil Shhaideh.


  Citește și: Începuturile politice ale premierului propus de PSD, Sorin Grindeanu. În 1996, tânărul crescut de un bunic deținut politic alege PDSR, în detrimentul CDR

Deciziile politice din tinerețea premierul propus de PSD-ALDE, Sorin Grindeanu, sunt unele interesante. Deși președintele Consiliului Județean Timiș a fost crescut de un bunic care a fost deținut politic, studentul în anul cinci, Sorin Grindeanu, a decis, la vârsta de 23 de ani, să se înscrie în Partidul Democrației Sociale din România (PDSR), deși mai explicabil ar fi fost să se se alăture Convenției Democrate, care fusese victorioasă în alegerile parlamentar din 3 noiembrie 1996.

 


Citește și: Presă locală: Președintele onofiric al PSD, Ion Iliescu, ar fi influențat propunerea lui Sorin Grindeanu ca premier. Ce legătură ar avea șeful CJ Timiș cu lumea serviciilor secrete

Premierul propus de PSD, Sorin Grindeanu, ar beneficia de lobby deosebit de puternic în interiorul partidului, cât și în zona serviciilor secrete, ceea ce l-ar putea determina pe președintele Klaus Iohannis să îl desemneze la șefia Executivului, potrivit Impact Press, care citează  surse importante de pe lângă Palatul Cotroceni.


Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă