15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechLiviu Dragnea: Romanii trebuie să se hotărască dacă în loc de o...

Liviu Dragnea: Romanii trebuie să se hotărască dacă în loc de o şcoală preferă un dosar sau în loc de o pâine mai bună preferă nişte cătuşe

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, după audierea la Direcția Națională Anticorupție (DNA), că „romanii trebuie să se hotărască dacă în loc de o alimentare cu apă preferă un denunţ, dacă în loc de o şcoală preferă un dosar sau în loc de o pâine mai bună preferă nişte cătuşe”.

El a ironizat situația, precizând că audierea sa „e o simplă coincidenţă, nu are niciun fel de legătură cu alegerile locale şi cu rezultatul alegerilor”.

În ceea ce privește condamnarea cu suspendare, Liviu Dragnea a declarat: „Au fost ani grei pentru mine şi pentru familia mea să plătesc pentru un referendum care l-a ţinut în continuare pe Băsescu, s-au depăşit toate astea acolo până la urmă mergem înainte. Eu merg înainte până la alegerile parlamentare. Am toate şansele să rămân liber până la alegerile parlamentare chiar şi într-un ritm foarte alert nu cred că se poate întâmpla altfel pentru că vreau să câştigăm alegerile şi sigur romanii trebuie să se hotărască dacă în loc de o alimentare cu apă preferă un denunţ, dacă în loc de o şcoală preferă un dosar sau în loc de o pâine mai bună preferă nişte cătuşe”.

Șeful PSD LIviu Dragnea a fost chemat, luni dimineață, la sediul DNA, unde este audiat în dosarul în care este anchetată fosta sa soție Bombonica Prodana (Dragnea).

Citește și: UPDATE. Liviu Dragnea, inculpat în dosarul Bombonicăi. Ce a spus la ieșirea de la audieri

 Pe 1 aprilie, fosta soție a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, a fost audiată la DNA în dosarul în care e urmărită penal pentru abuz în serviciu. Procurorii spun că ea a permis, pe vremea când era șef serviciu la Protecția Copilului, că două subalterne să fie plătite deși nu veneau la serviciu. 

Potrivit DNA, în acest dosar Liviu Dragnea este cercetat pentru  instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru șine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată și instigare la fals intelectual, în formă continuată. 

El ar fi comis infracțiunile în perioada cand era președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv președinte al organizației județene a PSD.

Potrivit anchetatorilor, în perioada iulie 2006-decembrie 2012, suspectul Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv de președinte al organizației județene a unui partid politic, cu intenție, a determinat-o pe inculpată Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcției Generale de Asistentă Socială și Protecția Copilului Teleorman să își încalce atribuțiile de serviciu prin menținerea în funcție și implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiași instituții. 

 În realitate cele două persoane și-au desfășurat activitatea la sediul organizației județene Teleorman a partidului politic al cărui președinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă. 

 Această conduită infracțională a fost de natură să aducă persoanelor respective avantaje patrimoniale necuvenite, respectiv plata drepturilor salariale în cuantum total de 91.362 lei precum și operarea în carnetul de muncă a vechimii în muncă corespunzătoare. 

Bombonica Prodana, fosta soţie a lui Liviu Dragnea, este urmărită penal de procurorii anticorupţie în acelaşi dosar, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. Fapta ar fi fost comisă în calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi şef serviciu Secretariat din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman.

Cele mai citite

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă