14.1 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăTechLiviu Dragnea anunță planurile PSD după demisia lui Ponta

Liviu Dragnea anunță planurile PSD după demisia lui Ponta

Liviu Dragnea a anunțat că PSD vrea în continuare să își asume guvernarea, dar a refuzat să spună presei o propunere pentru funcția de premier. 

Președintele PSD a precizat că alegerile anticipate nu sunt o soluție pentru că ar însemna câteva luni de guvernare instabilă, în condițiile în care partidul are majoritatea parlamentară şi că actuala coaliţie este solidă.

Liviu Dragnea a precizat că PSD aşteaptă invitaţia din partea preşedintelui Iohannis la consultări pentru formarea noului guvern şi că îi va înainta acestuia propunerea de premier.

"Am stabilit astăzi că după ce premierul va transmite la Cotroceni demisia şi propunerea ca Duşa să fie premier interimar vom aştepta consultări şi vom merge cu o propunere de premier care să poată întruni majoritatea", a spus președintele PSD.

El a refuzat să dea nume şi a spus că propunerea trebuie să ţină cont de dinamica din societate. "Nu vă pot spune niciun nume acum pentru că vreau să-l propun preşedintelui", a spus Dragnea, precizând că după ce va primi invitaţia de la Cotroceni va exista o nouă rundă de discuţii în partid.

”Trebuie să fie un guvern eficient. Aveți răbdare!”, le-a spus Dragnea jurnaliștilor.

Premierul Victor Ponta a anunțat, miercuri, că demisioneză, ca urmare a protestelor de marţi seară, când mii de oameni au ieşit în stradă pentru a cere demisiile celor răspunzători pentru incidentul de vineri seara, din clubul Colectiv.

În urma incendiului au murit 32 de persoane, iar alte aproximativ 200 au fost rănite. În prezent, în spitalele din Bucureşti mai sunt internaţi 133 de pacienţi, dintre care 81 în stare critică şi gravă.

Cele mai citite

O stradă surpată în Cluj a fost acoperită temporar cu o prelată

Alunecarea de teren, care s-a produs acum aproape două săptămâni, a afectat o lungime de 20-30 de metri a străzii, trăgând la vale o...

Ministerul Educaţiei a publicat clasamentul universităţilor din România

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucureşti şi Universitatea Politehnica din Bucureşti ocupă primele trei locuri în Metarankingul Naţional pe anul 2023 al instituţiilor...

Nou record pentru Maratonul Internaţional de la Sibiu

Maratonul Internațional Sibiu (MIS) se pregătește să își scrie o nouă pagină de istorie, adunând la start aproape 9.000 de participanți înscriși, marcând astfel...
Ultima oră
Pe aceeași temă