10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechLiviu Dragnea comentează criticile exprimate de Mihai Chirica: Riscurile ca PSD să...

Liviu Dragnea comentează criticile exprimate de Mihai Chirica: Riscurile ca PSD să fie destabilizat nu există

Liderul PSD, Liviu Dragnea, susține că nu există riscul ca acest partid să se dezbine, în ciuda unor critici venite din interior, cum sunt cele exprimate de primarul Iașiului, Mihai Chirica.

Liviu Dragnea a declarat duminică seară, la România Tv, că el și restul conducerii PSD au dus partidul într-o direcție de deschidere de la care nu dorește să se abată.

"Și eu și actuala conducere a partidului am dus partidul către o direcție de la care nu vreau să mă abat, o direcție de deschidere, de dialog, o direcție europeană. Nu vreau să mă abat, chiar dacă sunt presiuni și din exteriorul partidului și din interior, indiferent de consecințe, chiar dacă unii au alte gânduri ascunse. PSD nu e un partid născut acum, fără fibră și care să nu înțeleagă imediat, să nu simtă imediat ce vrea să spună, de fapt, unul sau cineva din partid când iese și are astfel de propuneri, pentru că astfel de propuneri sau astfel de reacții au fost nu numai acum", a afirmat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a amintit că primarul Chirica de la Iași a avut o poziție singulară în PSD atunci când șeful statului, Klaus Iohannis, a refuzat prima propunere de premier făcută de PSD (Sevil Shhaideh) iar apoi a comentat și chestiunea Ordonanței 13.

"A fost singura voce, de fapt, atunci când președintele Iohannis a refuzat fără niciun fel de motiv și fără niciun fel de explicație propunerea de prim-ministru pentru doamna Sevil Shhaideh. Deci nu e prima dată când a ieșit", a arătat Dragnea.

Șeful PSD a menționat că nu a stat de vorbă cu edilul ieșean deoarece este foarte greu de comunicat cu acesta și a precizat că deși Chirica este președinte interimar al organizației PSD Iași, a fost prezent doar la patru ședințe ale partidului.

"Și la Iași, organizația s-a delimitat de aceste poziții, cerând să adoptăm măsuri, exprimându-și susținerea pentru guvern, pentru conducerea partidului. Oricum, nu face jocurile PSD, ca și influență se pare că nu a avut, pentru că dacă organizația pe care ar fi trebuit să o conducă s-a delimitat, înseamnă că este o problemă. Toate organizațiile din țară s-au delimitat și au cerut măsuri", a spus Dragnea.

Liviu Dragnea susține că opiniile divergente trebuie discutate în interiorul PSD, dar Chirica a preferat să discute prin presă și la televizor.

În privința sancțiunilor care ar putea fi aplicate la adresa lui Mihai Chirica, Liviu Dragnea a spus că "vom adopta o decizie înțeleaptă".

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă