18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăTechLiviu Dragnea convoacă pentru miercuri Comitetul Executiv Naţional al PSD

Liviu Dragnea convoacă pentru miercuri Comitetul Executiv Naţional al PSD

Social-democraţii se vor reuni miercuri în Comitet Executiv Naţional, a anunţat preşedintele partidului, Liviu Dragnea. El a precizat că reuniunea CExN va fi convocată luni pentru "o analiză la rece" şi a reafirmat că nu va părăsi conducerea PSD, pentru a nu destabiliza situaţia politică, şi a "face cadou alegerile" opoziţiei, "inclusiv preşedintelui Klaus Iohannis". 

"Miercuri vom avea CExN, mâine o să-l convoc, pentru că, după câteva zile în care adrenalina a scăzut, ne întâlnim să facem o analiză la rece. Intenţia mea este să conduc acest partid pentru a câştiga alegerile, este obligaţia mea. Din cauza poziţiei mele din partid, de-a lungul anilor am avut foarte mult de suferit şi în plan personal, politic şi administrativ, dar, pe de alta parte, am avut nişte satisfacţii ale datoriei împlinite de foarte multe ori. Şi nu poţi să nu ai o strângere de inimă să faci un gest care pentru tine în plan personal ar avea un efect foarte bun, dar (…) care poate produce o destabilizare a scenei politice. Prezenţa la vot nu poate fi considerată un folos necuvenit. Consider că a fost un dosar politic, pentru că are numai aprecieri politice în faza de cercetare penală", a declarat Dragnea, la Antena 3, potrivit Agerpres. 

El a adăugat că la CExN va fi luată "o decizie fără patimă" şi a susţinut că vineri a dorit să demisioneze din funcţia de preşedinte al PSD, după aflarea sentinţei din dosarul "Referendumul", dar a adăugat că a luat în calcul situaţia în care ar fi rămas PSD. 

"Demisia mi-am cerut-o chiar eu, la aflarea sentinţei. (…) Ca om, după atâţia ani de frustrare, de nedreptate, sigur că tentaţia e să te duci să te retragi şi să îţi vezi de viaţă, câtă mai ai. Pe de altă parte, exista şi o responsabilitate faţă de o organizaţie uriaşă, solidă, care este într-un plin proces de modernizare acum şi este în prag de alegeri. Dacă eu vineri aş fi anunţat colegii mei că aici, acum, în sediul partidului îmi dau demisia, exact atunci începea o luptă pentru putere care dura mult timp şi avea un efect devastator. (…) Dacă ar fi rămas liberă poziţia de preşedinte al PSD ar fi început un scandal monstru", a argumentat Liviu Dragnea. 

El a reafirmat că după alegerile locale va fi luată în discuţie oportunitatea rămânerii sale în funcţia de preşedinte al PSD. 

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă