20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăTechUPDATE. Moţiunea împotriva ministrului Justiţiei, Raluca Prună, va fi dezbătută şi votată...

UPDATE. Moţiunea împotriva ministrului Justiţiei, Raluca Prună, va fi dezbătută şi votată marţi

UPDATE 20:00: Moţiunea simplă îndreptată împotriva ministrului Justiţiei, Raluca Prună, va fi dezbătută şi votată marţi, la mai puţin de 24 de ore de la depunerea de către PSD, a decis luni Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, citează Mediafax. În moţiunea, “Şi minciuna poate să ucidă”, se cere demisia ministrului Justiţiei, Raluca Prună.

UPDATE 14.19: PSD va depune o moțiune simplă împotriva ministrului Justiției, informează Agerpres.

Liviu Dragnea a precizat, luni, la Senat, că moțiunea este intitulată „Și minciuna poate să ucidă”. Aceasta ar putea fi dezbătută și votată de deputați în cursul zilei de marți.

„Se depune astăzi (la Cameră — n.r.). Textul moțiunii este deja redactat și sunt toate șansele ca mâine (marți — n.r.) să se dezbată și să se și voteze în plen. (…) Declarațiile publice pe care le-a făcut dna ministru al Justiției nouă ni se par foarte grave. În acest sens, facem acest demers politic, de care nu cred că va ține seama prim-ministrul, să depunem această moțiune simplă, iar dna ministru are posibilitatea — dacă va dori să vină în Parlament, pentru că dl Irimescu nu a venit în Parlament când s-a dezbătut moțiunea simplă împotriva dumnealui—, are șansa să poată să explice ce a vrut să spună”, a declarat șeful PSD.

Întrebat dacă a discutat cu ministrul Justiției, Dragnea a replicat: „Eu nu am conversații uzuale cu doamna Prună și nici nu avem o comunicare. Sincer, nici nu țin să comunic cu doamna Prună”.

———-

Liderul PSD ia în calcul depunerea unei moţiuni pe justiţie în urma scandalului în care a fost implicată Raluca Prună. Şeful PSD a afirmat că un astfel de incident în care un membru al guvernului afirmă public că a mințit judecătorii CEDO este foarte grav, scrie Agerpres

“Vorbeați de cazul Prună. Luăm în calcul serios depunerea unei moțiuni simple (n.r. pe justiție), chit că nu va ține cont de ea premierul Cioloș, cum nu a ținut cont nici de cea de la agricultură. Mie mi se pare foarte grav că un membru al guvernului României afirmă public că a mințit judecătorii CEDO. Ce cred oamenii aceia despre noi? Cum apare România? Chiar dacă este România tehnocrată, cum apare acolo?”, a afirmat Dragnea la Antena 3.

Liderul PSD i-a transmis un mesaj şi preşedintelui Klaus Iohannis, sfătuindu-l pe acesta să nu se implice în campania electorală care va avea loc pe 11 decembrie, adăugând că acest lucru a şi început în momentul în care preşedintele a transmis răspicat că nu va allege un premier cu dosar penal. 

“Să se abțină, știu că este greu și cred că o poate face. Dacă tot vorbește de respectarea Constituției, cred că fiecare dintre noi ar fi bine să citim și Constituția și deciziile CCR, pentru că toate aceste lucruri se adună la un moment dat pentru fiecare dintre noi, așa cum se adună și pentru miniștrii tehnocrați”, a adăugat Dragnea.

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Klaus Iohannis a efectuat o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea

Președintele României, Klaus Iohannis, a efectuat miercuri, 24 aprilie 2024, o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea. Din delegația care...

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...
Ultima oră
Pe aceeași temă