14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechLiviu Dragnea susține că s-a săturat să fie acarul Păun și să...

Liviu Dragnea susține că s-a săturat să fie acarul Păun și să plătească pentru toate greșelile liderilor PSD

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marți, la postul Antena 3, că el s-a cam săturat să fie socotit “acarul Păun” și să “deconteze” orice idee controversată pe care o prezintă membrii partidului său.

“În ce privește legea grațierii, nu sunt de acord cu grațierea faptelor de corupție. Pe de altă parte, le-am spus asta și domnului Șerban Nicolae săptămâna trecută, și tuturor colegilor mei, nu sunt de acord cu atacurile destul de violente la adresa lui Șerban Nicolae pentru că este o dezbatere în Parlament. Parlamentarii au propuneri, amendamente, dezbaterile au început. Nu putem contesta ideea de dezbatere în Parlament, nu putem contesta dreptul unui parlamentar de a avea o idee, de a lansa în dezbatere o propunere. Eu nu sunt de acord cu ele. Pe de altă parte, vă spun foarte sincer, m-am cam săturat să rămân, sau să fiu în continuare, acarul Păun, pentru oricine are inițiativă în PSD, eu să decontez. Am decontat cu referendumul, un referendum pe care nu l-am început eu, dar pe care l-aș susține și acum, pentru că a fost un referendum legitim și votat de peste 7,4 milioane de români, dar și pentru inițiative cum a fost aceea a domnului deputat Ciuhodaru prin care vrea să fie condamnați oamenii care ies în stradă și care demonstrează”, a spus Dragnea la Antena 3.


Citește și: Şerban Nicolae susține că Liviu Dragnea a vorbit în nume personal, nu în numele PSD, când a spus că se opune propunerilor sale despre grațierea corupției

”A porni de la premiza că toţi trebuie să avem o opinie unică, aşa cum era pe vremuri, cu opinia unică ce emana de la partid şi de la conducătorul iubit… Mie mi se pare că este o perioadă de mult depăşită. Din punctul meu de vedere, dreptul la opinie este un lucru firesc, mai ales în Parlament, acolo unde se propun dezbateri”, a susținut senatorul Şerban Nicolae.


El a adăugat că, pe fond, proiectul lui Tudor Ciuhodaru e corect “într-o societate normală și democratică”, dar nu în această perioadă.

“Eu am vorbit cu colegii mei și le spun în continuare, indiferent cât de bună este o măsură sau o inițiativă, ea trebuie explicată foarte bine înainte, pentru că altfel există o parte destul de bine organizată din presă și nu numai, și câteva ONG-uri care la orice inițiativă, dacă nu o explici bine înainte, denaturează sensul, intenția”, a mai afirmat Dragnea.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă