15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechLudovic Orban a pierdut DRAMATIC şefia grupului deputaţilor PNL. Cine este noul...

Ludovic Orban a pierdut DRAMATIC şefia grupului deputaţilor PNL. Cine este noul lider

Eugen Nicolăescu este noul şef al deputaţilor liberali. El a fost votat marţi, în detrimentul lui Ludovic Orban la o diferenţă de doar un vot. Reuniunea grupului deputaţilor PNL a avut loc înainte de debutul sesiunii parlamentare de toamnă, anunţă Mediafax.

Funcţia de lider al grupului a fost disputată de doi candidaţi: Ludovic Orban, care a deţinut până acum această poziţie, şi Eugen Nicolăescu. La vot, Eugen Nicolăescu a obţinut 43 de opţiuni favorabile, iar Ludovic Orban 42.

Reacţia lui Ludovic Orban

Fostul lider al deputaţilor liberali a declarat că a aflat oficial luni seară că Eugen Nicolăescu doreşte să candideze pentru funcţia de lider de grup, dar neoficial s-a vorbit mai demult despre această candidatură.Cu 43 de voturi în favoarea domnului Eugen Nicolăescu şi 42 în favoarea mea, grupul l-a desemnat lider pe Eugen Nicolăescu. S-a votat o procedură prin care au fost 85 de voturi valabile din 100 exprimate. Nu mă interesează care erau opţiunile exprimate în voturile anulate. Am spus că ar trebui să se accepte rezultatul votului, să nu fie niciun dubiu faţă de legitimitatea liderului ales. I-am urat succes domnului Nicolăescu şi în mod evident i-am transmis că, dacă o majoritate cum a fost nu m-a mai vrut lider, va trebui să mă accepte în continuare ca şi coleg“.

Ludovic Orban a adăugat că nu crede că are legătură funcţia de lider de grup cu candidatura sa pentru Primăria Capitalei şi că nu i s-a reproşat prestaţia sa în calitate de lider de grup. “Recunosc, sunt un om care îmi permit ca de fiecare dată când am nişte convingeri să-mi exprim punctele de vedere. Acum am dobândit o mai mare libertate din acest punct de vedere“.

Potrivit unor surse din PNL, în cadrul şedinţei de grup au fost puncte de vedere diferite în legătură cu procedura de vot de desemnare a noului lider de grup.

 

Cele mai citite

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă