15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăTechLudovic Orban susţine că şefa ICCJ are multe motive să îşi dea...

Ludovic Orban susţine că şefa ICCJ are multe motive să îşi dea demisia

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, în cadrul unei emisiuni televizate de la Antena 3, că preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Livia Stanciu, are multe motive pentru care trebuie să-şi prezinte demisia,mai ales după scandalul Rarinca.

“Are mai multe motive să-şi dea demisia (Livia Stanciu – n.r.). Printre ele, faptul că nu şi-a plătit datoriile. (…) Doamna Rarinca nu era un pericol pentru a fi arestată”, a precizat Orban.

Citeşte şi: Şefa ICCJ, Livia Stanciu, reacţionează la cererea lui Tăriceanu de a o demite
 
Mai mult, politicianul a adăugat că, în ceea ce priveşte Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), instituţia “este obligată să efectueze o anchetă serioasă în această speţă”.

Pe 21 mai, Mariana Rarinca, femeia acuzată că a şantajat-o pe şefa ICCJ, Livia Stanciu, a fost achitată definitiv.

Decizia a fost luată de Curtea de Apel Bucureşti, care a apreciat că femeia nu se face vinovată de faptele pentru care a fost denunţată de Livia Stanciu. 

În prima instanţă, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti o condamnaseră la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj.

Citeşte şi:DOCUMENT. Tăriceanu şi colegii din PLR îi cer lui Iohannis să le demită pe Kovesi şi Livia Stanciu. De ce le acuză pe magistrate

Livia Stanciu a susţinut în plângerea depusă că Mariana Rarinca a ameninţat-o cu darea în vileag a unor fapte imaginare, compromiţătoare pentru şefa Curţii Supreme şi pentru soţul ei. Ca să nu se întâmple acest lucru, Stanciu ar fi trebuit să plătească de 20.000 de euro.

Procurorii arată, în ordonanţa de reţinere, că în perioada aprilie – 3 iunie, Mariana Rarinca ar fi ameninţat-o pe preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, “cu darea în vileag a unor fapte imaginare, în scopul de a dobândi pentru sine, în mod injust, un folos patrimonial”.

Cele mai citite

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Cât de des ar trebui să faci rotația anvelopelor?

Deoarece anvelopele se uzează diferit pe puntea față comparativ cu cele de pe puntea spate, acestea trebuie rotite periodic pentru a nu ajunge în...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă