15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechRăzboi în PSD. Liviu Dragnea candidează la funcţia de preşedinte interimar. Ponta:...

Război în PSD. Liviu Dragnea candidează la funcţia de preşedinte interimar. Ponta: ”Ne luptăm împreună pentru PSD”

Liviu Dragnea va candida la funcţia de preşedinte interimar al Partidului Social Democrat (PSD). 

La sediul PSD, Dragnea a discutat cu Victor Ponta acest subiect, susţin surse politice pentru România liberă. La ieşire, Dragnea a declarat că el vrea să candideze. “Eu sunt hotărât, dar anunţul îl fac când vreau eu“, a spus Liviu Dragnea, la insistenţele jurnaliştilor care l-au întrebat dacă va candida la şefia PSD.

Citește și:  Ponta: Rămân prieten cu Liviu Dragnea. Ne luptăm împreună pentru PSD 

Miercuri, Rovana Plumb a fost confirmată la conducerea PSD, din funcţia de preşedinte-interimar.

Citește și: Ponta – demonstrație de forță în PSD. La umbra lui Iliescu și Năstase

Liviu Dragnea anunţase miercuri că trebuie să se gândească ce va face în continuare în cadrul PSD, dacă va candida pentru conducerea partidului sau va susţine pe cineva, luând în considerare inclusiv retragerea din partid.

Potrivit acestuia, Comitetul Executiv al partidului nu se limitează la a valida decizia BPN cu privire la interimatul Rovanei Plumb, luată în şedinţa de miercuri, ci decide cine va ocupa şefia partidului, în această perioadă, analizând una sau mai multe candidaturi.

Întrebat dacă s-a gândit să susţină pe cineva la conducerea partidului, să candideze sau să se retragă, Dragnea a spus că o să se gândească “la una dintre cele trei posibilităţi” şi că vrea să vadă care este cea mai bună variantă pentru partid.

“Eu trebuie să mă gândesc serios dacă mai garantez sau nu pentru cineva pentru conducerea partidului şi asta trebuie să mă gândesc zilele astea, vorbim de două-trei zile, pentru că am avut nenumărate discuţii cu enorm de mulţi colegi din ţară, nu numai lideri judeţeni, ci şi membri de partid, primari, aleşi locali, parlamentari chiar”, a declarat Liviu Dragnea, după şedinţa BPN.

Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, a fost unul dintre cei care a contestat iniţial desemnarea Rovanei Plumb, pe motiv că statutul formaţiunii nu reglementează interimatul la şefia PSD. El a mai spus că, prin retragerea lui Ponta de la preşedinţia partidului, locul a rămas gol, iar CEx ar trebui să ia o decizie.

Liviu Dragnea ocupă în prezent poziţia de coordonator politic al PSD, creată special pentru el, după ce şi-a dat demisia din Guvern şi din funcţia de preşedinte executiv al social-democraţilor, ca urmare a condamnării la un an de închisoare cu suspendare, în primă instanţă, în Dosarul Fraudei la Referendumul din 2012. 

Cele mai citite

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă