8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechMacovei îi scrie lui Iohannis: Solicitați Parlamentului adoptarea proiectului de lege privind...

Macovei îi scrie lui Iohannis: Solicitați Parlamentului adoptarea proiectului de lege privind înființarea unui partid cu trei membri

Monica Macovei îi cere președintelui ales, Klaus Iohannis, într-o scrisoare deschisă, să solicite Parlamentului adoptarea, până la sfârșitul lui decembrie, proiectul de lege privind înființarea unui partid politic cu trei membri.

Citește și: Scrisoarea Monicăi Macovei către Iohannis: 10 cerințe îndeplinite și-i dă votul

Totodată, Macovei îi mai cere lui Iohannis ca, până la sfârșitul lunii februarie, să ceară Legislativului să adopte o lege care să permită votul la distanță – electronic și prin corespondență – pentru românii din țara și străinătate.

Ea îi atrage atenția președintelui ales că cele două cerințe se află pe lista acordului încheiat între cei doi, înainte de 16 noiembrie.

Redăm scrisoarea Monicăi Macovei către Klaus Iohannis:

”Domnule Președinte Klaus Iohannis,

Ați declarat că ați auzit vocea străzii. Și eu am auzit-o la București, Cluj, Timișoara, Sibiu, Constanța etc. și de la românii din Paris, Londra, Viena, Munchen, Torino, New York și multe alte orașe ale lumii. Am stat pe 16 noiembrie 8 ore în stradă, la coadă la vot, alături de românii din Londra. Toți mi-au spus de nemulțumirea lor privind cartelizarea vieții politice românești și de faptul că este încă posibil în România anului 2014 ca prin pârghii guvernamentale să blochezi votul românilor.

Vă propun să lucrăm împreună pentru ca aceste lucruri să devină istorie, tot așa cum, ascultând vocea poporului, ați cerut și obținut respingerea legii amnistiei și grațierii și ridicarea imunității unor parlamentari suspectați de fapte de corupție. Vă felicit pentru atitudine și rezultatul obținut.

Citește și: Klaus Iohannis: Sunt bucuros să REAFIRM că toate lucrurile din SCRISOAREA lui Macovei sunt în programul meu

Astăzi, vă rog să solicitați Parlamentului adoptarea, până la sfârșitul lunii decembrie 2014, a proiectului de lege privind liberalizarea vieții politice, pe care vi-l trimit atașat și care va permite înființarea partidelor politice cu minim 3 membri, așa cum este în majoritatea țărilor europene.

De asemenea, vă rog să solicitați Parlamentului adoptarea, până la sfârșitul lui februarie 2015, a unei legi care să permită “votul la distanță” – electronic și prin corespondență – pentru toți românii din țară și străinătate.

Aceste puncte fac obiectul “Acordului pentru salvarea statului de drept și a democrației în România” acceptat public și semnat de dumneavoastră înainte de turul 2 al scrutinului privind alegerea Președintelui României.

Cu deosebită considerație,

Monica Macovei”.

 

 

Cele mai citite

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...
Ultima oră
Pe aceeași temă