12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăTechMacovei îi cere explicații lui Schulz privind ridicarea imunității lui Ovidiu Silaghi

Macovei îi cere explicații lui Schulz privind ridicarea imunității lui Ovidiu Silaghi

Europarlamentarul Monica Macovei i-a cerut șefului PE, Martin Schulz, într-o scrisoare deschisă, să explice dacă a informat plenul despre cererea procurorilor români de ridicare a imunității eurodeputatului Ovidiu Silaghi. Ea a atras atenția că ancheta DNA care îl vizează pe Ovidiu Silaghi stagnează de cinci luni, din cauză că cererea procurorilor nu a fost trimisă Direcției Juridice a PE pentru aprobare.

Citeşte şi: Ovidiu Silaghi vrea să se apere cu ajutorul imunităţii de la Bruxelles

”Astăzi, în prima zi destinată alegerilor pentru Parlamentul European, vă solicit să clarificați pentru opinia publică europeană dacă din poziția de președinte al Parlamentului European ați informat Plenul despre cererea de ridicare a imunității domnului europarlamentar Ovidiu Silaghi și dacă ați trimis această cerere Comisiei de Afaceri Juridice pentru a-și prezenta opinia privind ridicarea imunității europarlamentarului Ovidiu Silaghi, astfel încât anchetarea acestuia în România pentru fapte de corupție să poată avea loc. (…) Cert este că, până în acest moment, imunitatea europarlamentarului Ovidiu Silaghi nu a fost ridicată, iar ancheta penală a acestuia pentru fapte de corupție este blocată de 5 luni de zile. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din România nu a primit niciun răspuns la cererea pe care v-a transmis-o pe 13 decembrie 2013”, arată Monica Macovei.

Citește și: Silaghi, despre cererea DNA: Procurorii încearcă să intre în legalitate

DNA a solicitat Parlamentului European, în 11 decembrie, să ridice imunitatea lui Ovidiu Silaghi, cercetat pentru trafic de influență.

Potrivit procurorilor, Ovidiu Silaghi, în calitate de ministru al Transporturilor, i-a pretins lui Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, deschiderea, de către compania de transport aerian din grupul de firme controlate de omul de afaceri, a unor noi rute care să lege Aeroportul Satu Mare de alte destinaţii din Europa. Silaghi i-ar fi promis în schimb lui Nelu Iordache derularea contractelor pe care SC Romstrade SRL le încheiase cu CNADNR, structură aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor.

Totodată, procurorii susţin că Silaghi Ovidiu Ioan a primit de la aceeaşi persoană suma de 200.000 de euro, pentru a-şi exercita influenţa asupra persoanelor cu funcţii de decizie din cadrul CNADNR SA în vederea anulării deciziei de reziliere a unui contract şi pentru a nu proceda la rezilierea altor contracte.

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă