13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăTechUPDATE: Social-democrații s-au reunit în şedinţa Comitetului Executiv Naţional. Dragnea cere votul...

UPDATE: Social-democrații s-au reunit în şedinţa Comitetului Executiv Naţional. Dragnea cere votul de încredere al PSD

UPDATE 15.32: Liderul PSD, Liviu Dragnea, a cerut, vineri, votul de încredere al social-democraților, potrivit unor surse citate de Digi24.

UPDATE 15.25: Social-democraţii s-au reunit în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, la sediul central al PSD, la nici jumătate de oră după sentinţa ÎCCJ în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani, în dosarul „Referendumul”, informează Agerpres.

La şedinţă este prezent preşedintele PSD, Liviu Dragnea, care nu a dorit să dea nicio declaraţie. 

Întrebat de jurnalişti cum comentează sentinţa ÎCCJ, Liviu Dragnea a spus că va avea un comentariu după şedinţa CExN .

UPDATE 14.53: Social-democratul Codrin Ștefănescu a declarat că toți reprezentanții PSD sunt „înmărmuriți” de decizia magistraților Înaltei Curți de Casație și Justiție, care a pronunțat sentința în dosarul „Referendumul”. Astfel, Liviu Dragnea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

 „Suntem înmărmuriți de ce se întâmplă astăzi în România”, a declarat social-democratul Codrin Ștefănescu.

Totodată, el a mai precizat că „toți cei care sunt în sediu sunt șocați” și că îl susțin, în continuare, pe Dragnea. Mai mult, Ștefănescu a mai precizat că toți se așteptau la o achitare. 

 

————-

Mai mulți social-democrați s-au reunit, vineri, la sediul central al PSD, pentru a aștepta pronunţarea sentinţei în dosarul „Referendumul”, informează Agerpres.

Astfel, la sediul partidului au venit europarlamentarul Viorica Dăncilă, secretarul general al partidului, Marian Neacşu, secretarul general adjunct Codrin Ştefănescu, preşedintele PSD sector 5, Daniel Florea, preşedintele CJ Olt, Paul Stănescu, deputatul Florin Iordache, preşedintele PSD Mureş, Vasile Gliga, Ionel Arsene – secretar regional, preşedintele PSD Timiş, Sorin Grindeanu, preşedintele PSD Călăraşi, Dan Cristodor, primarul interimar al sectorului 4, Daniel Băluţă. Sunt aşteptaţi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi preşedintele executiv Valeriu Zgonea. 

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție pronunță, vineri, sentința definitivă, în dosarul „Referendumul”, în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la un an de închisoare cu suspendare. 

Citește și: Liviu Dragnea află, vineri, sentința definitivă, în dosarul Referendumul

Ultimul termen al procesului a avut loc pe 8 aprilie, însă completul de judecată condus de Livia Stanciu a decis să amâne pronunţarea sentinţei cu două săptămâni, pentru a da posibilitate avocaţilor să depună la dosar concluzii scrise. 

Pe 15 mai 2015, Liviu Dragnea a fost condamnat de un complet de trei judecători de la ÎCCJ în dosarul „Referendumul” la un an de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani. Alţi 74 de inculpaţi din dosar au fost fie achitaţi, fie condamnaţi la închisoare cu suspendare. Decizia a fost atacată cu apel de cei condamnaţi, inclusiv de Liviu Dragnea. 

Potrivit DNA, în calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizării şi desfăşurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenţa şi autoritatea sa în partid în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianţa politică din care făcea parte formaţiunea pe care o reprezenta, şi anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obţinute în alte condiţii decât cele legale

 

 

 

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...
Ultima oră
Pe aceeași temă