13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăTechMarian Munteanu: Dorim să intrăm la guvernare, nu să dormim în Parlament

Marian Munteanu: Dorim să intrăm la guvernare, nu să dormim în Parlament

Marian Munteanu a anunțat, marți, la Realitatea TV, că în cadrul organizație sale, Alianța Noastră, se va forma un partid, cu care va candida, în toamnă, la alegerile parlamentare.

„Mi-am respectat promisiunile, mă ocup în continuare, intens, de organizarea și dezvoltarea Alianței Noastre. Procedurile sunt destul de greoaie din punct de vedere al anumitor formalități, dar respectăm legea. În interiorul Alianței Noastre s-a făcut un nucleu pentru apariție unei aripi politice care să ofere soluții electoratului”, a precizat Munteanu.

Totodată, el a criticat grupările politice care „luptă pentru a obține bani”, precizând că Alianța sa le propune oamenilor noi soluții.

“Rolul unui om politic este acela de a propune soluții care să fie în acord cu așteptările oamenilor. Ei asta au făcut. Lucrurile sunt foarte simple. Anumite lucruri chiar trebuie spuse. Prea puțini politicieni sunt dispuși să își asume efortul de a oferi oamenilor o normalitate. De ce? Aceste grupări politice luptă pentru a obține niște bani, exploatând slăbiciuni, temeri, utilizând instrumente de propagandă și așa mai departe. Eu asta le propun oamenilor: soluțiile există, pot fi aplicate dar depind de felul în care ne mobilizăm. Cred că este momentul să trecem la o altă etapă. Toți oamenii din țara asta au nevoie de o schimbare fundamentală. Ne așteaptă alegerile legislative”, a susținut Marian Munteanu.

Astfel, el a anunțat că dorește să ajungă la guvernare, nu să „doarmă” în Parlament.

“În luna iulie o să înceapă să funcționeze comisiile noastre legislative, care vor analiza ce legi trebuie reanalizate. De asemenea, lucrurile trebuie simplificate, pentru că această democrației este un bolovan pe umerii românilor. Așa cum am gândit proiectul, repet, plecăm de jos, de la oameni. Dorim să intrăm la guvernare, nu să dormim în Parlament. Oamenii așteaptă această schimbare de mult timp, nu mai avem timp să așteptăm. În câteva luni vom reteza această ciolcăială”, a mai spus Munteanu.

Marian Munteanu a ajuns în atenția publică în luna aprilie, când PNL l-a desemnat drept candidat la Primăria Capitalei, după care i-a retras candidatura, din cauza reacțiilor apărute în spațiul public.

 

Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...
Ultima oră
Pe aceeași temă