13.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechMarş PMP la 2 ani de la suspendarea lui Băsescu

Marş PMP la 2 ani de la suspendarea lui Băsescu

Participanţii la marşul organizat, duminică, în Capitală, de Partidul Mişcarea Populară la doi ani de la suspendarea preşedintelui Traian Băsescu se îndreaptă, de la Sala Palatului către Piaţa Victoriei, în frunte cu liderii formaţiunii, aceştia purtând un banner pe care scrie "Ponta – demisia".

În fruntea marşului se află preşedintele PMP Elena Udrea, alături de alţi lideri ai formaţiunii, între care Ruxandra Dragomir, Gelu Vişan.

Participanţii la marş, veniţi din mai multe judeţe, scandează mesaje precum: "Jos Ponta", "Mai bine băsişti decât şantajişti" şi poartă steaguri cu sigla partidului şi pancarte cu inscripţii precum: " Traian Băsescu – garanţia independenţei justiţiei", "Ponta supărat pe plagiat a dat lovitura de stat", "PMP alături de preşedintele Traian Băsescu".

Elena Udrea a declarat că PMP a organizat acest miting pentru a comemora doi ani de la a doua suspendare a preşedidntelui Traian Băsescu, prin care, potrivit acesteia, s-a încercat, "la iniţiativa lui Dan Vociulescu, de către PSD şi PNL, demolarea instituţiilor statului".

"Încercăm să atragem atenţia tuturor românilor că ceea ce s-a întâmplat în vara lui 2012 se mai poate întâmpla oricând", a spus Udrea, arătând că sunt exemple în acest sens şi în decembrie anul trecut, când s-a votat "în favoarea celor certaţi cu legea" şi zilele trecute, când PSD şi PNL au votat declaraţia prin care se cererea demisia lui Traian Băsescu.

"Duminică, 6 iulie, Partidul Mişcarea Populară iese în stradă pentru statul de drept. La exact doi ani de la suspendarea preşedintelui României, PMP organizează un marş de susţinere a statului de drept în România şi a valorilor care îl definesc. Participanţii vor pleca la ora 11.00 din faţa Sălii Palatului, din Bucureşti, către Piaţa Victoriei, şi se vor opri în faţa sediului Guvernului României. Marşul pentru susţinerea statului de drept este una din acţiunile prin care PMP a dorit să marcheze, în prima săptămână a lunii iulie, doi ani de la acţiunea de forţă a PSD şi PNL contra statului de drept din România", se preciza într-un comunicat de vineri al PMP.

 

Cele mai citite

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Naomi, cea mai cunoscută cântăreață transgender din România, a murit la vârsta de 47 de ani

Naomi, una dintre cele mai emblematice figuri transgender din România, s-a stins din viață la vârsta de 47 de ani. Ea a fost spitalizată...
Ultima oră
Pe aceeași temă