27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăTechMircea Diaconu a lăsat ceremonia de primire a mandatului de europarlamentar pentru...

Mircea Diaconu a lăsat ceremonia de primire a mandatului de europarlamentar pentru spectoacolul de la Timișoara

Mircea Diaconu, candidat independent ales la scrutinul din 25 mai, a absentat, joi, de la ceremonia de înmânare a mandatelor de europarlamentar, deoarece se află în turneu la Timişoara, unde susţine un spectacol de teatru. Actorul va merge vineri la BEC pentru formalități.

"Mircea Diaconu va merge vineri, 30 mai, la sediul Biroului Electoral Central, de la ora 10.00, pentru a-şi ridica mandatul de
europarlamentar. Mircea Diaconu nu a putut ajunge la festivitatea de înmânare a certificatelor doveditoare, deoarece se află în turneu la Timişoara, unde susţine un spectacol de teatru", se arată într-un comunicat transmis joi seară și citat de Mediafax.

Noii europarlamentari au primit, joi, în cadrul unei ceremonii organizate la sediul BEC, certificatele prin care se constată alegerea lor ca membri ai PE, patru dintre cei declaraţi aleşi – Ecaterina Andronescu, Mircea Diaconu, Ramona Mănescu şi Ionel Sorin Moisă – absentând de la eveniment.

Întrebat cum îşi explică faptul că Mircea Diaconu nu a venit să-şi ia mandatul de europarlamentar şi dacă ştie de existenţa vreunei contestaţii, preşedintele PSD, Victor Ponta, a răspuns că nu ştie despre existenţa vreunei contestaţii şi că nu este obligatorie participarea candidaţilor aleşi la ceremonie pentru a-şi ridica certificatele.

"Nu. Nu ştiu, dar au fost doi colegi ai noştri care nu au fost prezenţi, nu este o condiţie obligatorie să fii prezent la momentul înmânării", a spus Ponta.

Liderul PSD a explicat că eurodeputatul ales Sorin Moisă a mers la Bruxelles pentru a-şi "închide" o colaborare pe care o avea cu Comisia Europeană.

Referitor la Ecaterina Andronescu, el a spus că a avut o discuţie, inclusiv în cursul zilei de joi, cu aceasta şi "de principiu ar vrea să rămână preşedinte al Comisiei pentru educaţie din Senat".

El a adăugat că acest lucru va face ca mandatul acesteia să fie preluat de Victor Negrescu şi că sunt nişte proceduri de îndeplinit.

Alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut, în urma alegerilor de duminică, 16 mandate în PE, PNL – 6 mandate, PDL – 5 mandate, UDMR – 2 mandate, PMP – 2 mandate, iar Mircea Diaconu un mandat, potrivit rezultatelor finale, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ.

Astfel, au obținut mandate în PE: Corina Crețu, Ecaterina Andronescu, Cătălin Ivan, Dan Nica, Maria Grapini, Damian Drăghici, Daciana Sârbu, Ioan Mircea Pașcu, Viorica Dăncilă, Ionel Sorin Moisă, Victor Boștinaru, Claudiu Ciprian Tănăsescu, Doru Frunzulică, Constantin Rebega, Ana Claudia Țapardel, Andi Lucian Cristea din partea Alianței PSD-UNPR-PC, Norica Nicolai, Adina Vălean, Ramona Mănescu, Cristian Buşoi, Renate Weber, Eduard Hellvig de la PNL, Theodor Stolojan, Monica Macovei, Traian Ungureanu, Marian Jean Marinescu, Daniel Buda de la PDL, Iuliu Winkler, Csaba Sogor de la UDMR, Cristian Preda, Siegfried Mureşan de la PMP și Mircea Diaconu.

În urma scrutinului pentru Parlamentul European, Alianţa electorală PSD-UNPR-PC a întrunit 2.093.234 de voturi, PNL – 835.531 de voturi, PDL – 680.853 de voturi, candidatul independent Mircea Diaconu – 379.582 de voturi, UDMR – 350.689 de voturi, iar PMP – 345.973 de voturi.

Celelalte formaţiuni politice care au propus candidaţi la alegerile de duminică, precum şi restul candidaţilor independenţi nu au întrunit pragul electoral de 5% pentru a li se atribui mandate în PE.

Cele mai citite

Ce este foliculita, cum o tratăm și cum o putem preveni

Ce este foliculita? Foliculita este o afecțiune comună, în general benignă, a pielii în care foliculul de păr devine infectat/inflamat și formează o pustulă...

Ovidiu Hațegan își pune cenușă în cap după gafa comisă în meciul Dinamo – Poli Iași: „Am greșit, n-am realizat gravitatea impactului”

Arbitrul Ovidiu Hațegan a explicat decizia luată în minutul 29 al partidei Dinamo 1948 – Politehnica Iaşi, disputată duminică, 14 aprilie, pe stadionul din...

Israelul și-ar fi amânat operațiunea de la Rafah (Gaza) pentru a se concentra asupra Iranului

Israelul și-ar fi "amânat" operațiunea militară din orașul Rafah, aflat în Fâșia Gaza, întrucât acum Israelul dorește să se concentreze asupra ripostei pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă