10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăTechMircea Geoană anunță, pe Facebook, intențiile PSRO privind Codul Fiscal

Mircea Geoană anunță, pe Facebook, intențiile PSRO privind Codul Fiscal

Mircea Geoană a anunțat, vineri, pe contul personal de Facebook, că partidul pe care îl conduce propune reducerea TVA la 19%.

”PSRO propune reducerea de TVA la 19% pentru că atunci când acesta a crescut de la 19% la 24% nimeni nu a vorbit de gradualism. A fost un șoc, o măsură de corecție brutală și trebuie, într-o perioadă de creștere economică, să se revină la situația ante-factum”, a scris Geoană, pe Facebook.

De asemenea, Geoană a ținut să precizeze că reducerea CAS de 5% trebuie să fie distribuită în mod egal, între angajatori și angajati, pentru că ”România este țara europeană care are una dintre cele mai înalte cote de impozitare a muncii”.

Mai mult, politicianul a precizat că PSRO va propune eliminarea, din Codul Fiscal, a prevederii în care cei 5,5%, care erau deductibili din impozit pentru salariați, respectiv 10,5% pentru pensionarii cu activități independente.

”Totodată, propunem să se elimine din Codul fiscal prevederea în care cei 5,5%, care erau deductibili din impozit pentru salariați, respectiv 10,5% pentru pensionarii cu activități independente. Pentru că nu este normal să dai cu o mână și cu alta să iei de la cei care sunt cei mai vulnerabili”, a mai scri Geoană, pe Facebook.

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, o dată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă