13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechMacovei îl atacă pe Munteanu: Este anti-european, anti-american, urmărit de principiile legionare

Macovei îl atacă pe Munteanu: Este anti-european, anti-american, urmărit de principiile legionare

Preşedintele Partidului M10, Monica Macovei, a declarat vineri, că propunerea PNL pentru Primăria Capitalei „a luat respirația tuturor oamenilor cu logică”. Mai mult, ea l-a descris pe Marian Munteanu drept un „ un anti-european, un anti-american, care încă mai visează la perioada legionară”, potrivit Agerpres.

„După două nominalizări eşuate la Bucureşti (…), a apărut a treia nominalizare, care ne-a luat respiraţia tuturor oamenilor cu logică şi care vor ca România să meargă înainte, să facă acel salt istoric de care are nevoie pentru a ajunge la nivelul statelor cu vechi democraţii. L-au propus pe Marian Munteanu, care este un anti-european, un anti-american, care încă mai visează la perioada legionară şi este urmărit de principiile legionare şi care vine dintr-un trecut construit tenebros împreună cu Virgil Măgureanu”, a spus Macovei, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bistriţa.

Totodată, liderul M10 a calificat nominalizarea PNL drept „jignitoare”.

Citește și: Marian Munteanu, care va fi candidatul liberal la Primăria Capitalei, și-a depus adeziunea la PNL, în ciuda valului de contestări din spațiul public

„Este o nominalizare care este penibilă, jignitoare pentru noi, pentru electorat, pentru cei din Bucureşti şi care arată clar că este un blat între PSD şi PNL. PNL, practic, dă pe tavă Primăria Capitalei PSD-ului. Să sperăm că oamenii se vor trezi sau s-au trezit deja şi vor ieşi la vot, chiar şi cei dezamăgiţi de politică, ca să voteze partidele noi şi curate, să voteze oameni competenţi şi profesionişti”, a mai spus liderul M10. 

În ceea ce privește candidații celorlate partide, Monica Macovei a declarat că partidele parlamentare susţin candidaţi cercetaţi sau chiar condamnaţi pentru fapte de corupţie. 

„Clasa politică de astăzi, şi mă refer la partidele parlamentare, este veselă, obraznică, arogantă, coruptă şi îşi bate joc în continuare de oameni, ca şi cum nu s-a întâmplat nimic niciodată. N-au furat, Colectiv nu a existat, oamenii nu au murit acolo din vina lor. Din păcate, PSD a plecat de la guvernare şi nu a rămas acolo ca să dea socoteală pentru ceea ce a făcut, asta pentru că a fost o greşeală tactică foarte gravă. Trebuia să stea PSD la guvernare până la sfârşitul acestui an, tocmai pentru a da socoteală, inclusiv pentru Colectiv şi pentru toate celelalte. Avem partide parlamentare care propun oamenilor candidaţi corupţi, candidaţi care sunt investigaţi sau condamnaţi, deşi toţi se laudă cu nişte coduri de integritate minunate”, a afirmat preşedintele Partidului M10. 

Citește și: Președintele Iohannis se delimitează de nominalizarea lui Munteanu din partea PNL la Primăria București

Monica Macovei s-a aflat vineri la Bistriţa pentru a prezenta candidaţii partidului pentru alegerile locale din 5 iunie, la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud. 
Partidul M10 va avea doar patru candidaţi proprii, din care unul pentru funcţia de primar al oraşului Beclean, Dănuţ Pop, iar alţi trei pentru consiliile locale din Beclean, Silivaşu de Câmpie şi Telciu. 

 

 

Cele mai citite

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

Marcel Ciolacu, despre inflație: “Reuşim să o ducem într-un trend descendent… suntem în drumul economic corect”

Marcel Ciolacu, în calitate de prim-ministru, subliniază că inflația are o tendință descendentă, iar acest lucru devine evident în fiecare lună. În plus, el...

Naomi, cea mai cunoscută cântăreață transgender din România, a murit la vârsta de 47 de ani

Naomi, una dintre cele mai emblematice figuri transgender din România, s-a stins din viață la vârsta de 47 de ani. Ea a fost spitalizată...
Ultima oră
Pe aceeași temă