16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăTechALDE anunță că s-a aliat cu partidul M10. Informația e negata de...

ALDE anunță că s-a aliat cu partidul M10. Informația e negata de Monica Macovei

M10 și ALDE nu vor colabora la alegerile parlamentare, a explicat pentru „România liberă” Monica Macovei, membru fondator al M10. Ea a contrazis, în acest fel, comunicatul emis de ALDE potrivit căruia cele două formațiuni ar fi semnat un protocol de colaborare.

„Nimic din ceea ce se spune în comunicatul ALDE nu este adevărat. M10 și ALDE nu au semnat și nu vor semna niciun fel de alianță. Comunicatul ALDE este o minciună și o dezinformare. Dacă se confirmă că secretarul general interimar al M10 a semnat un astfel de document, fără mandat din partea Biroului Politic al M10, acesta va fi exclus din partid”, a explicat Monica Macovei.

Afirmațiile Monicăi Macovei au fost confirmate și de un comunicat al conducerii M10. "Conducerea Partidului M10, reprezentată de membrii Biroului Politic Național, dezminte categoric informația din comunicatul ALDE privind vreun acord de colaborare de orice natură cu Paridul M10. În mod evident, nu vom susține nici un candidat ALDE la alegeri. Ne exprimăm surprinderea că astfel de minciuni și dezinformări sunt promovate de ALDE. Dacă se va confirma faptul că secretarul general interimar al M10 a angajat Partidul fără mandat de la BPN, acesta va suporta consecințele, fiind sancționat conform prevederilor Statutului Partidului M10", se preciează în comunicat.
 

Conducerea Alianţei Liberalilor şi Democraţilor a semnat, joi, un acord privind „o viitoare colaborare politică” cu formaţiunea M10, reprezentată de către secretarul general al partidului, Ovidiu Simion, informează un comunicat al Departamentului de comunicare ALDE.

„Partidul M10 sprijină candidaţii ALDE la alegerile parlamentare. Conducerea Alianţei Liberalilor şi Democraţilor a semnat, astăzi, un acord privind o viitoare colaborare politică cu formaţiunea politică M10, reprezentată de către secretarul general al partidului, Ovidiu Simion. Această colaborare politică parafează înţelegerea dintre cele două partide politice, prin care M10 va sprijini candidaţii ALDE la viitoarele alegeri parlamentare, care au loc pe 11 decembrie.

Alianţa Liberalilor şi Democraţilor este reprezentantul cetăţenilor în Parlamentul României, care susţine drepturile şi libertăţile cetăţenilor, idei ce sunt promovate şi de către partidul M10” se precizează în comunicatul citat.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...
Ultima oră
Pe aceeași temă