8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăTechMoţiune simplă împotriva Guvernului, la Senat

Moţiune simplă împotriva Guvernului, la Senat

Liberalii au depus, marţi, la Senat, moțiune simplă privind infrastructura de transport, a anunţat copreşedintele PNL Alina Gorghiu într-o postare pe Facebook în care precizează că "proiectele de infrastructură și absorbția banilor europeni pentru transporturi nu au nicio șansă de a fi scoase din amorțeală".

"Infrastructura ar trebui să fie un motor al dezvoltării economice. Sub guvernarea PSD, este permanent sabotată de lipsa de interes a miniștrilor, care se succed în funcție doar pentru a preda ștafeta ratărilor pe bandă rulantă. Din bilanțul ”performanțelor” în acest domeniu: niciun kilometru de autostradă început de la zero, 3 miliarde de euro din fonduri europene pierduți, o autostradă inaugurată cu o zi înaintea alegerilor prezidențiale, care pune în pericol siguranța oamenilor", susţine Gorghiu.

Liderul PNL menţionează că "valoarea totală a proiectelor asumate în Master Planul General de Transport este de 45 de miliarde de euro. Documentul prevede, printre altele: 1.300 kilometri autostradă, investiţie de 13.8 miliarde Euro; 1.825 kilometri drumuri expres, investiţie de 9.9 miliarde Euro; 2.874 kilometri drumuri TransRegio, investiţie de 1.69 miliarde Euro; 343 kilometri drumuri TransEuro, investiţie de 190 milioane Euro; 2.883 kilometri reabilitări de cale ferată cu viteze sporite, investiţie de miliarde de euro", mai scrie Gorghiu

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă