13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăTechUPDATE: Moțiunea de cenzură scoate în stradă mii de susținători. Ce lozinci...

UPDATE: Moțiunea de cenzură scoate în stradă mii de susținători. Ce lozinci au fost scandate

UPDATE 12:58: Peste 1.500 de persoane au participat la protestele organizate de PNL în faţa prefecturilor, cerând demisia lui Victor Ponta şi susţinând moţiunea de cenzură,

Protestatarii au scandat loczinci precum “Ponta Ş-o-va lua”, “Premier penal, ruşinea Europei” şi “Fă, Diasporă, ai chef să votezi? Eu, Ponta, zic că nu!”.

La Arad, aproximativ 200 de persoane participă la mitingul organizat de PNL în faţa Prefecturii, ocupând o parte din şosea, astfel că Poliţia Locală a amplasat garduri metalice pentru protecţia participanţilor la acţiune.

Aceştia au vuvuzele şi fluiere, scandează împotriva premierului Victor Ponta şi a Guvernului şi au pancarte cu mesaje precum: “Victoraş, să ne laşi”, “Ponta Ş-o-va lua”, “Jos dottore şi plagiatore”, “Jos Ponta”, “Jos infractorul”.

La acţiune participă şi câţiva primari PNL din judeţ şi consilieri municipali din Arad.

Manifestanţii spun că vor sta în faţa Prefecturii până în jurul orei 14.00, până când este autorizat protestul, care este supravegheat de jandarmi şi poliţişti.

La Constanţa, peste 200 de persoane, membri ai PNL şi simpatizanţi ai acestui partid, s-au adunat în faţa Prefecturii pentru a participa la protestul faţă de premierul Victor Ponta.

Oamenii au venit cu pancarte cu mesaje împotriva premierului, căruia i-au cerut demisia, au scandat împotriva Guvernului şi a PSD. Printre mesaje se numără “Victoraş, eşti un laş”, “Jos dottore şi plagiatore” şi “Ponta Ş-o-va lua”.

——————–

Deputatul PNL, Cezar Preda, a anunțat, vineri, că în timpul moțiunii de cenzură sunt organizate mai multe acțiuni de protest în toate municipiile reședință de județ, informează Mediafax.

În majoritatea orașelor, mitingurile pentru susținerea moțiunii de cenzură sunt programate să înceapă la ora 11.00.

Astfel, la Timișoara, acțiunea de protest, care va avea loc în fața Prefecturii Timiș, este programată să înceapă la ora 11.00 și să se încheie la ora 14.00, iar organizatorii estimează că la protest vor participa câteva sute de persoane, potrivit liderului PNL Timiș, Dan Popa.

Citește și: Zi DECISIVĂ pentru Guvernul Ponta. Parlamentul votează moțiunea de cenzură a Opoziției

Și filiala Bacău a PNL a anunțat un miting de susținere de la ora 11.00, în fața Prefecturii.

”Liberalii îi vor transmite premierului Victor Viorel Ponta că votul românilor din străinătate nu este un moft și că oricât ar încerca să evite acest lucru, PSD va ajunge să dea socoteala din punct de vedere electoral tuturor românilor. Ne alăturam românilor care au fost batjocoriți de Guvernul Ponta, prin interzicerea unui drept fundamental, precum cel de a vota, și totodată societății civile în lupta împotriva corupției. Premierul României a demonstrat marți in Parlament că, spre deosebire de cetățenii obișnuiți, el nu trebuie să dea socoteală în fața legii”, se precizează într-un comunicat de presă al organizatorilor.

Și la Cluj-Napoca, Arad și Constanța, acțiunile de protest sunt programate să înceapă tot la ora 11.00, în fața sediilor prefecturilor, iar organizatorii estimează că vor participa aproximativ 500 de persoane.

Liderul Organizației Județene de Tineret a PNL Arad, Andrei Fuliaș, a anunțat că liberalii au autorizație pentru pichetarea sediului Prefecturii până la ora 14.00.

”Vineri, între orele 11.00 și 14.00, PNL Arad va organiza un miting pentru susținerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului condus de Victor Ponta. Mitingul, care a fost aprobat deja de către autorități, va avea loc pe trotuarul din fața Prefecturii Județului Arad, adică între clădirea Primăriei și cea a Universității Aurel Vlaicu”, a precizat Fuliaș.

Tot aproximativ 500 de oameni sunt aşteptaţi şi la mitingul de susţinere a moţiunii organizat de PNL Gorj, în Piaţa Prefecturii din Târgu Jiu, între orele 11.00 şi 14.00.

Și la Deva va avea loc un miting în Piața Prefecturii, organizat de filiala județeană a PNL Hunedoara.

Şi în judeţul Covasna, la Sfântu Gheorghe, membri ai PNL ar urma să participe la un miting pentru susţinerea moţiunii de cenzură, în faţa sediului Prefecturii, între orele 12.00 şi 13.00.

La Iași, mitingul de protest este programat să înceapă la ora 10.00.

“Mișcarea de protest pe care PNL Iași o inițiază are o componentă comunitară, civică, motiv pentru care fac un apel ferm către PSD Iași și Prefectura Iași de a nu apela la diversiuni. Demiterea Guvernului corupt și a urmăritului penal Ponta nu este doar un gest politic. Avem datoria să îi reprezentăm pe ieșenii care și-au pus speranțe în votul din 16 noiembrie. Chem alături de noi toți ieșenii care văd în demiterea lui Victor Ponta o urgență pentru România și, pe cale de consecință, o speranță pentru Iași. Proiectele orașului nu au fost în niciun fel sprijinite de acest Guvern corupt. Un nou Guvern liberal ar relua susținerea marilor proiecte și urgențe pentru Iași”, a declarat deputatul Costel Alexe, liderul PNL Iași.

Și la București era programat un ”lanț uman” în jurul Palatului Parlamentului, în timpul dezbtarii moțiunii de cenzură, însă liderii PNL au anunțat, miercuri, că renunță la acțiunea de protest întrucât în aceeași zonă și la aceeași oră urma să aibă loc și un miting al PSD.

La o zi de la anunțul PNL de renunțare la miting, și PSD a anunțat că acțiunea de protest care ar fi urmat să aibă loc vineri a fost anulată. Liberalii motivau anularea acțiunii de protest prin faptul că nu vor să fie parte la ”manifestații ca în anii ’90”.

Parlamentul dezbate, vineri, de la ora 10.00, prima moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta iniţiată după câştigare alegerilor prezidenţiale de către Klaus Iohannis, dar iniţiatorii, liberalii, nu îi dau prea mari şanse de reuşită.

 

 

Cele mai citite

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...
Ultima oră
Pe aceeași temă