15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechNăstase nu susține rezolvarea la DNA a problemelor din PSD

Năstase nu susține rezolvarea la DNA a problemelor din PSD

Soluţia de a merge la DNA pentru a vorbi despre probleme partid nu este cea mai bună, a declarat fostul premier Adrian Năstase, acesta adăugând că partidul nu are nevoie de "scindări", iar excluderea din partid a lui Geoană şi Vanghelie nu a fost "inspirată".

Solicitat să comenteze situaţia din PSD, Năstase a afirmat că "înfrângerea este orfană, în timp ce victoria are foarte mulţi părinţi", scrie Mediafax.

"Pierderea alegerilor prezidenţiale, după ce au existat aşteptări foarte mari, a generat o nemulţumire internă care are nevoie de un anumit timp pentru a se resorbi. În mod evident, şi de data aceasta, au apărut la suprafaţă unele dintre tensiunile care de-a lungul timpului s-au acumulat. Eu sunt convins că, gestionată cu inteligenţă, perioada asta va putea fi traversată cu bine. Nu cred că este o formulă inteligentă să se încurajeze noi variante, spargeri de partid", a spus Năstase.

Fostul premier a declarat că foştii săi colegi de partid ar trebui să înveţe din lecţiile trecutului şi să nu cadă în "capcanele pe care le întind diverse sirene". "Ideea unor reforme permanente, ideea unor noi partide, noul PSD, care a mai fost nou de vreo şapte ori până acum, sunt formule care nu pot să ajute decât pe cei din partea cealaltă parte a spectrului politic şi nu cred că trebuie încurajate", a completat Adrian Năstase.

În opinia sa, în prezent, PSD are nevoie de "înţelepciune", nu de "scindări, de excluderi", afirmând că excluderea unor membri de partid, precum Mircea Geoană şi Marian Vaghelie, nu a fost "foarte inspirată". "Chiar dacă ceea ce au făcut ei după aceea a dat apă la moară poate celor care au iniţiat aceste decizii. Nu cred că trebuie dus mai departe acest lucru, trebuie gândit din nou la ceea ce înseamnă aducerea la zi a ideologiei partidului, trebuie reorganizate departamentele partidului în coordonarea Consiliului Naţional", a mai spus fostul preşedinte al PSD.

În opinia lui Năstase, un Congres PSD trebuie organizat atunci când există premisele ca forul să "privească spre viitor, nu spre trecut". "Nu un Congres care să însemne o reglare de conturi, ci o construcţie pentru 2016 şi anii viitori", a spus fostul lider PSD, mai scrie Mediafax.

Întrebat dacă în cazurile lui Marian Vanghelie şi Mircea Geoană ar trebui să se renunţe la excluderea din partid, Adrian Năstase a spus că nu poate judeca el acest lucru, dar crede că "soluţia de a merge la DNA pentru a vorbi despre diverse chestiuni din partid nu este cea mai bună".

"Cred că dacă sunt lucruri de discutat despre partid, ele ar fi trebuit discutate în interiorul partidului", a conchis el, referindu-se la prezenţa lui Marian Vanghlie la DNA, ca martor, pentru a da declaraţii în legătură cu organizarea votului din străinătate la alegerile prezidenţiale. Marian Vanghelie a declarat atunci că responsabili pentru problemele votului din diaspora sunt Victor Ponta şi Liviu Dragnea, care "şi-au bătut joc de români", iar justiţia va stabili responsabilii.
Fostul lider PSD, Marian Vanghelie, a declarat, pentru Gândul, că, în perspectiva realizării noului proiect politic pe care îl construieşte împreună cu Mircea Geoană, a convins deja 25 de parlamentari PSD, din Bucureşti şi din ţară, să li se alăture.

Cele mai citite

Rusia susține că a doborât 50 de drone ucrainene. Doi civili și-au pierdut viața

Ministerul rus al Apărării a transmis sâmbătă că apărarea sa antiaeriană a interceptat şi distrus 50 de drone ucrainene în cursul nopţii, respingând unul...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Spălătoriile auto, automatele de cafea și sucuri vor trebui să elibereze bon fiscal. Amenzi de peste 8.000 de lei

Automatele de cafea, sucuri sau sandvișuri, precum și spălătoriile auto vor trebui să elibereze bon fiscal, anunță Autoritatea Națională de Administrare Fiscală. După data...
Ultima oră
Pe aceeași temă