22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăTechNorica Nicolai și Renate Weber, EXCLUSE din PNL

Norica Nicolai și Renate Weber, EXCLUSE din PNL

Europarlamentarii Norica Nicolai și Renate Weber au fost excluse din Partidul Național Liberal. Decizia a fost luată la întâlnirea șefilor de filiale din PNL.

Norica Nicolai și Renate Weber au fost excluse din partid pentru ca au refuzat să facă parte din grupul PPE din care face parte PNL, alegând să rămână în grupul ALDE.

Decizia de excludere a europarlamentarelor din PNL a fost aproape în unanimitate, doar la un vot distanță. 

Excluderea celor două europarlamentare trebuie să fie ratificată şi de Biroul Permanent al PNL. 

Europarlamentara Norica Nicolai a declarat că nu este surprinsă de această decizie a liberalilor și a spus că nu ia în calcul varianta trecerii la PPE, chiar dacă este exclusă din PNL.

”Am luat act de această decizie a colegilor mei din PNL. Consider în continuare că am procedat corect din punct de vedere politic atunci când am rămas în ALDE. În niciun caz nu iau în calcul varianta de a reveni asupra deciziei mele inițiale și nu voi face decât să respect această decizie a PNL”, a declarat Norica Nicolai. 

La rândul ei, Renate Weber a declarat că nu o surprinde decizia colegilor ei din PNL: 

”Nu mă surprinde gestul acesta. Nu e un moment plăcut. Aș fi vrut să am o discuție cu colegii din partid. Eu le-am trimis un singur mesaj și atâta tot.”, a spus Weber la Antena 3.

Cele mai citite

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...
Ultima oră
Pe aceeași temă