15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechNouă mutare pe scena politică. Ghiță s-a înscris în PRU: Oricine și...

Nouă mutare pe scena politică. Ghiță s-a înscris în PRU: Oricine și l-ar dori pe Ponta președinte de partid. Să nu se mai numească corupție doar dacă un român încearcă să câștige o licitație

UPDATE 13.58: Sebastian Ghiță a declarat, într-un interviu pentru Mediafax, că motivul înscrierii în PRU l-a constituit nevoia unei construcţii care să reprezinte ”interesul românilor”, spunând că nu este de acord “să se numească corupţie doar dacă un român încearcă să câştige şi el o licitaţie”.

”Au venit oameni din toate zonele care cred că noi românii trebuie să ne reprezentăm şi interesul nostru, al românilor, în România. Sunt de acord că aici sunt şi interese globale, sunt de acord că sunt interese şi ale altor state, sunt de acord să concurăm cu ele în mod egal, dar nu sunt de acord ca între un român şi un străin, procurorul să-l aresteze pe român şi pe străin să-l lase liber. Nu-s de acord să se numească corupţie doar dacă un român încearcă să câştige şi el o licitaţie, iar străinii să poată să dea şpăgi şi să poată să cumpere funcţionari, să poată face orice sub protecţia ambasadelor străine. Cu acest lucru nu mai sunt de acord.”, a spus Ghiță, în interviu. 

Sebastian Ghiţă susţine că va exista o colaborare cu Mircea Geoană şi formaţiunea acestuia PSRO. Deputatul spune că nu a luat încă o decizie cu privire la o candidatură la alegerile parlamentare de la sfârşitul acestui an.

—-

Deputatul Sebastian Ghiță s-a înscris în PRU, a declarat politicianul pentru News.ro. Ghiță a spus că a făcut acest pas pentru că  ”a simţit nevoia” să participe la o construcţie politică în care să poată spune ceea ce zic cetăţenii.

În privinţa unei eventuale treceri a lui Victor Ponta la PRU, a spus că nu a discutat cu el, dar ”oricine şi l-ar dori pe Ponta preşedinte de partid”.

Mutarea vine după ce, luni, și fostul lider al TSD, Mihai Sturzu, s-a înscris în PRU, alături de deputații Cristian Rizea și Ion Eparu și senatorul Daniel Savu.

” De astăzi suntem mai puternici, iar mâine vom fi și mai puternici .. îl așteptăm pe VP”, a scris liderul PRU, Bogdan Diaconu, pe Facebook, după ce a anunțat mutarea celor trei în formațiunea pe care o conduce. 

Cele mai citite

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra...
Ultima oră
Pe aceeași temă