11.5 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăTechOFICIAL: PC și PLR au fuzionat. Cum se numește noua formațiune politică

OFICIAL: PC și PLR au fuzionat. Cum se numește noua formațiune politică

Partidul Conservator (PC) și Partidul Liberal Reformator (PLR) au semnat, vineri, protocolul de fuziune. Astfel, s-a născut formațiunea politică ALDE, pe care Daniel Constantin a numit-o ”cea de-a treia forță politică”, potrivit Mediafax

Astfel, delegaţii la Congresul PC au semnat, vineri, cu o abţinere, rezoluţia privind fuziunea PC cu PLR. Totodată, protocolul de fuziune a celor două partide a fost semnat de președintele PLR, Călin Popescu tăriceanu. 

Liderul PC Galaţi Eugen Durbacă a spus că acest proiect este “foarte bun”. “Susţinem acet proiect foarte bun, care ne ajută să ajungem a treia forţă politică”, a adăugat Durbacă.

Citește și: SCANDAL ÎN PC. Grapini își varsă ”amărăciunea” pe Facebook. Conservatorii: Hoțul strigă hoții

Liderul PC Bacău Constantin Avram a spus că aceasta fuziune oferă ocazia PC de a sta “pe picioarele sale la alegeri”.

“La alegerile parlamentare nu am reuşit să stăm pe picioarele noaste şi am fost nevoiţi să apelăm la alte partide pentru grupurile noastre parlamentare. A trebuit să ducem negocieri, am fost nevoiţi să apelăm la alianţe. Alianţa democrat liberală astăzi ne propune să participăm prin forţele proprii”, a arătat Avram.

Deputatul Bogdan Ciucă a spus că fiecare organizaţie trebuie să muncească pentru succesul în alegeri, iar fuziunea este doar “începutul unei călătorii care ar trebui să ducă la succes”.

“Decizia de astăzi nu va umple listele de alegători dacă nu bateţi din poartă în poartă să munciţi pentru alegeri”, a arătat Ciucă.

Deputatul PC Cornelia Negruţ a spus că trebuie aduse mulţumiri şi lui Dan Voiculescu pentru situaţia în care este PC acum.

“Am pornit de la un adevăr care a început undeva în 2011 la crearea USL, uniune care ne-a adus rezultatele din 2012. Pentru noi PC şi aici trebuie să mulţumim domnului Voiculescu şi celor trei preşedinţi care au creat USL, pentru că pentru noi PC a însemnat rezultatele pe care le avem în prezent, un număr important de parlamentari, foarte mulţi reprezentanţi în executiv şi locali”, a spus aceasta.

Citește și: Ce spune Orban despre fuziunea PC cu PLR

Senatorul PC Mircea Baniaş a arătat că PC trece la stadiul de a se bate “de la egal la egal cu PNL şi PSD”.

“PC trece la stadiul la care avea nevoie de alţii la stadiul la care alţii vor avea nevoie de noi pentru construirea de majorităîi. PC nu dispare astăzi. ALDE se va bate ca de la egal la egal cu PSD şi PNL”, a adăugat Banias. 

 

Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă