19.3 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăTechOprea anunță cum va vota UNPR la moțiunea de cenzură din toamnă

Oprea anunță cum va vota UNPR la moțiunea de cenzură din toamnă

Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, duminică, că partidul pe care îl conduce nu va vota la moțiunea de cenzură care ar putea fi inițiată în toamnă, informează Mediafax.

“Vom vota la fel. Adică nu vom vota. Când spun că fac parte dintr-o coaliţie guvernamentală, nu mă pot schimba de pe o zi pe alta. Ce am făcut acum voi face şi în toamnă”, a declarat Oprea, în cadrul unei emisiuni de la Pro Tv.

Citește și: Gabriel Oprea amenință cu retragerea de la guvernare

În acest context, liderul UNPR a precizat că va continua să sprijine echipa guvernamentală din care face parte.

“Dincolo de problemele din justiţie ale lui Victor Ponta, pe care va trebui să le rezolve ca orice cetăţean (…), îl consider un premier tânăr şi un premier bun, fac parte din această echipă guvernamentală şi sprijin această echipă guvernamentală, care eu consider că are o guvernare bună”, a mai spus liderul UNPR.

Moţiunea de cenzură inititulată “Victor Ponta – demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!” a fost respinsă, vineri, fiind înregistrate 194 de voturi “pentru”, faţă de 278 necesare pentru adoptare, alte 13 voturi fiind “împotrivă”, iar 7 anulate. Moţiunea a fost semnată de 183 de parlamentari, dintre care 12 de la PSRO şi doi de la grupul democrat-popular, restul fiind deputaţi şi senatori ai PNL.

Citește și: Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta a fost RESPINSĂ. Care au fost principalele discursuri și contre

Parlamentarii coaliţiei de guvernare prezenţi în sală, cu excepţia câtorva, nu au votat.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, după ce Parlamentul a respins, vineri, moţiunea de cenzură depusă de liberali, că PNL va iniţia o altă moţiune de cenzură pentru demiterea Guvernului în toamnă. “Eu şi domnul preşedinte Vasile Blaga vom pune această temă în discuţia şedinţei de conducere. Vă asigur că toamna va însemna o nouă moţiune de cenzură din partea PNL”, a declarat Gorghiu.

Citește și: PNL va depune, în toamnă, o nouă moțiune de cenzură contra Guvernului Ponta

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, că va fi o altă moţiune de cenzură în sesiunea din toamnă, exprimându-şi convingerea că va fi una “mult mai consistentă”.

Cele mai citite

Guvernul va aproba subvenții de 365 de milioane de lei pentru fermieri

Guvernul Ciolacu urmează să aprobe suplimentarea cu 365 de milioane de lei a subvențiilor pentru Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). Suplimentarea este aferentă...

Ciolacu: Intenţia clară a Guvernului este ca salariul minim să crească la 3.700 de lei

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi că "intenţia clară" a Guvernului este ca salariul minim să crească la 3.700 de lei. Prezent la Braşov, unde...

Florin Piersic are “o evoluție lent favorabilă” în spital

Actorul Florin Piersic rămâne în spital însă are "o evoluție lent favorabilă", anunță un comunicat transmis de Spitalul Clinic de Ortopedie Foișor. Comunicatul a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă