10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăTechOrban, despre Codul Fiscal: Am convenit o întâlnire a PNL cu ministrul...

Orban, despre Codul Fiscal: Am convenit o întâlnire a PNL cu ministrul de Finanțe

Liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban, a declarat, marţi, că, pentru a-şi arăta deschiderea pentru o discuţie pe tema Codului fiscal, liberalii au convenit să aibă o întâlnire cu ministrul de Finanţe, Darius Vâlcov. El a transmis, totodată, că PSD nu are niciun motiv să-şi angajaze răspunderea pe acest proiect, relatează Mediafax.

Citește și: În ce condiții își asumă Guvernul Ponta răspunderea pe Codul Fiscal

„PSD nu are niciun motiv să-şi angajeze răspunderea pe Codul fiscal. (…) Pentru a arăta deschiderea noastră la o discuţie pe tema acestui proiect de Cod fiscal, am convenit o întâlnire a grupurilor parlamentare ale PNL cu ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, care va avea loc săptămâna viitoare, marţi, la orele 17.00”, a anunţat Orban.

El a arătat că Guvernul Ponta a modificat Codul fiscal de 29 de ori, dintre care de 19 ori prin OUG şi a acuzat faptul că acest subiect al Codului fiscal a fost „inventat peste noapte de cameleonul Victor Ponta”.

Citește și: Tăriceanu vrea armistiţiu pe noul Cod Fiscal

Orban a spus că PNL face în acest moment inventarul proiectelor legislative pe care le-a depus până acum, referitoare la desfiinţarea taxei pe stâlp, desfiinţarea supra-accizei la motorină, reducerea TVA, pentru a vedea de câte ori Guvernul Ponta a dat puncte de vedere negative, dar şi al modului în care au votat parlamentarii PSD în privinţa acestor proiecte.

Potrivit lui Orban, parlamentarii PSD sunt chemaţi acum să pună practică un Cod fiscal care nu are nicio legătură cu doctrina PSD şi cu programul de guvernare în baza căruia Guvernul Ponta a fost învestit de către Parlament.

Totodată, Orban i-a atras atenţia lui Ponta că Darius Vâlcov a fost membru PDL.

„(Victor Ponta, n.r.) ne tot acuză şi când se referă la PNL, se referă la <PNL-PDL>. I-aş readuce în primul rând aminte că Darius Vâlcov a fost membru PDL şi, când se referă la Codul Fiscal, se referă la Codul fiscal PSD-PDL, dacă vrea să fie corect şi onest în exprimare”, a mai spus Orban.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, luni, că Guvernul își va asuma răspunderea în Parlament pentru proiectul Codului Fiscal dacă liberalii blochează adoptarea acestuia, adăugând că apreciază, totuși, că acestora le-a venit ”mintea de pe urmă” şi sunt de acord cu propunerile PSD.

El a făcut această declarație, după ședința liderilor coaliției, care a avut loc la Senat, întrebat dacă asumarea răspunderii Guvernului pe Codul Fiscal rămâne o variantă.

”Nu am renunţat. Am văzut întâi reacţiile PNL care s-a opus: «nu e bine Codul fiscal, nu vrem, nu suntem de acord», dar între timp văd că le-a trecut şi apreciez faptul că le-a venit mintea de pe urmă şi sunt de acord cu propunerile noastre şi sper să le sprijine”, a explicat liderul PSD.

El a adăugat că, dacă PNL nu blochează (adoptarea noului Cod fiscal – n.r.), nu are de ce să angajeze răspunderea.

Cele mai citite

România poate rămâne fără Noaptea Europeană a Muzeelor întrucât nu s-au rezolvat revendicările angajaților din Cultură

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CULTURMEDIA anunță că membrii săi nu vor participa la evenimentul intitulat "Noaptea Europeană a Muzeelor", în...

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...

Novak Djokovic a câștigat Premiul Laureus rezervat celui mai bun sportiv al planetei

Liderul clasamentului ATP Novak Djokovic a fost ales sportivul anului în cadrul celei de-a 25-a ceremonii a Premiilor Laureus, Oscarurile pentru sport, desfăşurată luni...
Ultima oră
Pe aceeași temă