18 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăTechOrban, despre raportul TVR: PSD vrea decapitarea lui Tănase

Orban, despre raportul TVR: PSD vrea decapitarea lui Tănase

Conducerea Parlamentului a decis, miercuri, ca raportul de activitate al TVR pe 2014 să fie trimis la comisiile de cultură şi de buget-finanţe cu termen o săptămână pentru aviz, liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban, informează Mediafax.

“Convocarea Birourilor Permanente reunite a fost făcută numai pentru a satisface nişte obiective meschine ale PSD, acelea de a grăbi decapitarea lui Stelian Tănase de la conducerea TVR. În conformitate cu legea, TVR, Societatea de Radiodifuziune şi CNA au obligaţia de a depune raportul de activitate anual. Aceste rapoarte de activitate trebuie depuse până la 15 aprilie, urmând să fie dezbătute în comisiile de cultură ale celor două Camere”, a spus Orban, după şedinţa Birourilor Permanente reunite.

Citește și: Raluca Stroe Brumaru, noul coordonator al Ştirilor TVR

El a susţinut că “PSD nu a vrut să trimită către comisiile de cultură şi de buget-finanţe decât raportul în cazul TVR” şi ar fi refuzat să trimită spre dezbatere raportele de activitate ale CNA şi SRR.

“Singurul raport pe care s-au grăbit să-l trimită comisiilor de cultură a fost raportul TVR, dându-se un termen de o săptămână pentru adoptarea raportului comisiilor de cultură şi buget”, potrivit lui Orban.

Citește și: TVR, o groapă fără fund. 700 milioane de lei datorie

Rapoartele de activitate ale instituţiilor aflate în subordinea Parlamentului trebuie aprobate anual de către forul legislativ. Respingerea raportului de activitate al TVR atrage după sine demiterea preşedintelui director general al TVR şi a Consiliului de Administraţie.

Cele mai citite

Mesaje de Florii 2024 // Cele mai frumoase urări pe care le puteți face sărbătoriților

Mesaje de Florii 2024// Duminica Floriilor este celebrată cu o săptămână înainte de Paște, adică pe 28 aprilie, și este un prilej de sărbătoare...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Burduja își face campanie pe motocicletă. “Este adevăratul candidat al dreptei”, susține Ciucă

Sebastian Burduja, candidatul PNL la funcția de primar general al Capitalei, apare în câteva fotografii în postură de motociclist, aceste imagini fiind postate chiar...
Ultima oră
Pe aceeași temă