14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechOvidiu Silaghi a câștigat alegerile în colegiul din Satu Mare

Ovidiu Silaghi a câștigat alegerile în colegiul din Satu Mare

Ovidiu Silaghi, care a candidat din partea Alianţei PSD-UNPR-PC, a câştigat alegerile parlamentare parţiale pentru mandatul de deputat în Colegiul 2 Satu Mare, informează Mediafax.

Potrivit rezultatelor finale furnizate de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Satu Mare, prezenţa la vot la alegerile parlamentare parţiale în Colegiul 2 Camera Deputaţilor Satu Mare a fost de 35,01 la sută, prezentându-se la urne 23.334 de alegători din cei 66.635 înscrişi pe listele electorale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În urma numărării voturilor, candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC, Ovidiu Silaghi, a obţinut 8.073 voturi (35,96 la sută), fiind urmat de candidatul UDMR, Nagy Szabolcs, cu 6.403 voturi (28,52 la sută), şi de cel al PDL, Ileana Blidar, care a obţinut 2.696 de voturi (12,01 la sută).

Pe locurile următoare s-au clasat candidatul PPDD, Dan Diaconescu, care a primit 2.651 de voturi (11,81 la sută), candidatul Forţei Civice, Lucian Sergiu Băbăşan, cu 1.554 de voturi (6,92 la sută) şi candidatul PMP, Laura Diana Bota, cu 1.070 de voturi (4,76 la sută).

În acest colegiu, numărul total al voturilor valabil exprimate a fost de 22.447, fiind înregistrate 844 de voturi nule şi 42 de voturi albe.

Ovidiu Silaghi a fost candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC la alegerile parlamentare parţiale pentru postul de deputat în Colegiul uninominal 2 Satu Mare după ce iniţial el fusese desemnat candidat al PNL.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, anunţa la începutul lunii mai că liberalul Ovidiu Silaghi se înscrie în PSD, el precizând că altfel acesta nu ar fi putut să candideze pentru postul de deputat din partea social-democraţilor.

Postul de deputat din Colegiul uninominal nr. 2 a mai fost ocupat de Ovidiu Silaghi, pe atunci la PNL, care a renunţat la mandat pentru a merge la Parlamentul European.

Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă