10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăTechParlamentarii PNL intră de luni în grevă japoneză pentru adoptarea votului prin...

Parlamentarii PNL intră de luni în grevă japoneză pentru adoptarea votului prin corespondenţă

Parlamentarii PNL intră de luni în grevă japoneză pentru adoptarea votului prin corespondenţă. Liberalii vor merge la Parlament cu banderole albe şi vor critica povestea votului din Diaspora prin toate mijloacele. 

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a cerut o ultima rundă de negocieri pe tema votului prin corespondenţă la întoarcerea preşedintelui Klaus Iohannis din deplasarea sa în SUA.

Liviu Dragnea a declarat că liberalii sunt cei vinovaţi de întârzierea dezbaterilor pe legea pentru Diaspora deoarece președintele din partea PNL al comisiei care analiza această lege „a fugit”. 

Legea votului prin corespondenţă ar trebui să fie gata până în noiembrie, pentru a putea fi aplicată la alegerile legislative din 2016, în condiţiile în care CC şi Comisia de la Veneţia au stabilit că legislaţia nu poate fi amendată cu mai puţin de un an înaintea scrutinului.

Proiectul votului prin corespondenţă a fost considerat o prioritate a sesiunii parlamentare trecute, după alegerile prezidenţiale existând consultări la Palatul Cotroceni şi un acord de principiu. Cu toate acestea, partidele parlamentare au modificat legislaţia electorală, dar nu au convenit asupra unui proiect de lege, la Parlament fiind înregistrate patru iniţiative pe această temă.

Cele mai citite

Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente, conform studiilor – Grafic

Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus și pentru a evita accidentele....

Novak Djokovic a câștigat Premiul Laureus rezervat celui mai bun sportiv al planetei

Liderul clasamentului ATP Novak Djokovic a fost ales sportivul anului în cadrul celei de-a 25-a ceremonii a Premiilor Laureus, Oscarurile pentru sport, desfăşurată luni...

Parlamentul European consideră exploatarea maternităţii surogat o eurocrimă

Noua directivă împotriva traficului de fiinţe umane şi a protecţiei victimelor acoperă şi căsătoriile forţate şi adopţiile ilegale, potrivit actualitate.org. Parlamentul European: exploatarea maternităţii surogat...
Ultima oră
Pe aceeași temă