21.6 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăTechPartidul M10 cere anularea pensiilor speciale pentru parlamentari

Partidul M10 cere anularea pensiilor speciale pentru parlamentari

Partidul M10 a criticat decizia Parlamentului de a aproba pensiile speciale ale aleşilor şi a cerut “abrogarea prevederilor umilitoare” ale legii, potrivit site-ului partidului.

Astfel, pe site-ul partidului se precizează că decizia Parlamentului reflectă o “lipsă a dragostei faţă de popor” şi atrage atenţia că România are nevoie de aleşi care să servească interesele cetăţenilor.

 “Strada v-a spus să plecaţi, iar voi vă măriţi pensiile. Votul dat ieri de parlamentari, în propriul beneficiu, arată aceeaşi faţă a unui Parlament lipsit de dragoste faţă de popor şi descalificat în faţa românilor prin corupţie şi incompetenţă”, potrivit M10.

Totodată, în mesajul partidului se precizează că “senatorii şi deputaţii beneficiază deja de suficiente privilegii: suplimente și sporuri, maşini personale la dispoziţie”, iar “Parlamentul continuă să îşi apere propriile interese şi să manifeste dispreţ faţă de cetăţeni”.

Citeşte şi: UPDATE: Parlamentarii şi-au votat pensiile speciale. Şi aleşii locali ar putea avea pensii de până la 6000 de lei

Potrivit partidului M10, pensiile nu ar trebui să fie privilegiu, ci să “reflecte strict nivelul contribuțiilor făcute în timp”.

Proiectul legii pensiilor speciale ale aleşilor a fost adoptat, marţi, Parlament, ca urmare a reexaminării cerute de preşedintele Klaus Iohannis, astfel încât ei să beneficieze de pensie doar dacă nu sunt realeşi şi au încheiat cel puţin un mandat complet de parlamentar.

Preşedintele are un termen de zece zile pentru a promulga proiectul.

Potrivit proiectului de lege, parlamentarii vor primi o pensie specială, calculată în funcţie de numărul de mandate încheiate, însă în limita a cel mult trei. Pentru a beneficia de pensie, ei vor trebui să fi încheiat cel puţin un mandat complet. Un parlamentar cu un mandat ar urma să primească o astfel de pensie de aproximativ 1.550 de lei, cel cu două mandate ar primi 3.100 de lei, iar cei cu minimum trei mandate ar câştiga, în plus, aproximativ 4.600 de lei.

Cele mai citite

ANAF a publicat Ghidul asociaţiilor, fundaţiilor şi federaţiilor

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat pe portalul propriu Ghidul asociaţiilor, fundaţiilor şi federaţiilor, persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial. Conform...

Incendiu puternic în nordul Capitalei. 20 de persoane au fost evacuate

Un incendiu violent a izbucnit în nordul Capitalei, cartierul Aviației, la un bloc aflat în construcție. Fumul dens este vizibil de la kilometri distanță,...

Rusia – Ucraina, ziua 796: Zelenski face un apel disperat pentru livrarea rapidă de arme

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat duminică un nou apel către comunitatea internaţională să se grăbească şi să livreze mai multe sisteme de apărare...
Ultima oră
Pe aceeași temă