16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăTechPDL cere demisia prefectului de Dâmbovița, pentru implicare în campania electorală

PDL cere demisia prefectului de Dâmbovița, pentru implicare în campania electorală

PDL cere demisia prefectului de Dâmboviţa, Victor Sanda, pentru implicare în campania electorală, informează Mediafax.

Secretarul general al PDL Gheorghe Flutur a precizat într-o conferinţă de presă că PDL a depus plângeri penale pentru "turism electoral" în mai multe sectoare din Bucureşti şi pentru nereguli în procesul de vot la urnele mobile din teritoriu.

"În Bucureşti am depus mai multe plângeri penale pentru turism electoral în mai multe sectoare. În sectorul 1, la cinci secţii a fost oprită desfăşurarea alegerilor pentru o perioadă de timp la secţiile de vot 102, 106, 105, 159, 158 pentru că au fost semnalate mai multe autocare din Galaţi, Prahova, Iaşi, Dâmboviţa în turism electoral şi am cerut explicaţii. Probleme au fost şi în sectorul 3, patru autocare de Cluj în zona Bulevarduui Corneliu Coposu, în sectorul 4 autocare de Neamţ şi Brăila, iar în sectorul 6 în zona Străzii Lujerului au fost zece autocare care au venit să voteze, cei mai mulţi din Dâmboviţa", a precizat Flutur.

El a spus că a doua categorie de probleme se referă la funcţionari ai statului care ar trebui să vegheze asupra corectitudinii desfăşurării alegerilor, dar care s-au implicat în campania electorală.

Flutur a arătat că prefectul de Dâmboviţa, Victor Sanda, a fost surprins de democrat-liberali la sediul PSD Pucioasa în ziua alegerilor.

"Cerem demiterea prefectului de Dâmboviţa pentru implicare în campanie electorală", a spus Gheorghe Futur.

El a arătat că PDL a depus plângeri penale şi în judeţul Teleorman, unde au fost găsite adeverinţe false pentru oamenii înscrişi pe tabelele pentru urna mobilă, iar la Gorj reprezentanţii PDL au descoperit că se dădea "mită electorală", cei care votau primind papuci şi bere.

Flutur a mai spus că mita electorală se dădea şi în Buzău, în Valea Râmnicului, unde ziare cu candidatul PSD împreună cu suma de 50 de lei erau puse în gardurile localnicilor.

PDL a depus plângeri penale şi în Dolj, pentru medicii care ar fi dat adeverinţe false pentru urna mobilă.

Gheorghe Flutur a mai spus că PDL cere instituţiilor statului să fie eficiente, arătând că democrat-liberalii vor face plângeri pentru orice abuz în procesul electoral.

Cele mai citite

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...

Metodologia privind evaluarea externă a calității educației, în dezbatere publică

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre privind aprobarea Metodologiei de evaluare externă a calității educației, precum și Criteriile, standardele...
Ultima oră
Pe aceeași temă