12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăTechPiedone poate candida pe lista de consilieri la Primăria Sectorului 4. Decizia...

Piedone poate candida pe lista de consilieri la Primăria Sectorului 4. Decizia nu este definitivă

Cristian Popescu Piedone poate candida pe funcția de consilier local, a decis, vineri, Judecătoria Sectorului 4. Decizia nu este, însă, definitivă, informează Agerpres.

Instanţa a validat candidatura lui Piedone şi a anulat hotărârea luată de Biroul Electoral de Circumscripţie Sector 4 din 27 aprilie, prin care i s-a respins candidatura la funcţia de consilier local. 

„Admite contestaţiile conexate formulate de petenţii Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) şi Popescu Cristian Victor Piedone. Anulează în parte hotărârea nr. 37/27.04.2016 emisă de Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 4 sector 4, în sensul că validează candidatura lui Popescu Cristian-Victor Piedone pentru Consiliul Local al Sectorului 4 al Municipiului Bucureşti, propusă de Partidul Puterii Umaniste (social-liberal). Cu drept de apel în termen de 24 de ore de la pronunţare la instanţa ierarhic superioară, cerere de apel care se depune la Tribunalul Bucureşti”, se arată în decizia instanţei. 

Motivul invocat de Biroul Electoral Sector 4 în hotărârea dată pe 27 aprilie era faptul că, în cazul lui Piedone, au fost completate în acelaşi timp liste de susţinători pe lista Partidul Puterii Umaniste (social-liberal), dar şi pentru candidatura sa ca independent la funcţia de primar al sectorului 4. 

Joi seara, Tribunalul Bucureşti a respins definitiv candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 4. Aceeaşi decizie a fost luată şi în primă instanţă, la Judecătoria Sectorului 4, magistraţii precizând că propunerea de candidatură trebuia să fie semnată şi să provină de la conducerea organizaţiei municipiului Bucureşti a partidului.

„Întrucât intimatul a candidat la funcţia de primar al sectorului 4 din municipiul Bucureşti, municipiu care nu face parte din niciun judeţ, neexistând o organizaţie judeţeană a partidului, instanţa reţine că propunerea de candidatură trebuia să fie semnată şi să provină de la conducerea organizaţiei municipiului Bucureşti, cum de altfel este reglementat şi în Statutul Partidului Puterii Umaniste. Analizând dosarul de candidatură depus de intimat reiese că propunerea de candidatură a fost formulată de Preşedintele Filialei Sector 4 Bucureşti al partidului Puterii Umaniste şi nu de către Filiala Municipiului Bucureşti”, au explicat magistraţii.

Piedone este urmărit penal după tragedia din Colectiv, în urma cărora 64 de persoane au murit și peste 150 au fost rănite. De altfel, el a demisionat în noimebrie 2015 din funcţia de primar al Sectorului 4, pe fondul protestelor declanşate de tragedie, şi susţinea la aceea vreme că se retrage din viaţa politică.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Gigantul german BASF are un nou CEO

Markus Kamieth a fost numit preşedinte al Consiliului de Administraţie al conglomeratului german BASF SE, a informat compania prin intermediul unui comunicat transmis către...
Ultima oră
Pe aceeași temă