12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăTechPLR şi PC, la un pas de fuziune. Cum se va numi...

PLR şi PC, la un pas de fuziune. Cum se va numi noul partid

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Partidului Liberal Reformator, a declarat joi că fuziunea dintre partidul săi şi Partidul Conservator va duce la apariţia unui nou partid puternic care se va adresa unui electorat liberal care este dezamăgit de PNL, informează Mediafax.

Noul partid va fi denumit ALDE, adică Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor. Noul partid va face parte din familia liberală europeană. Colegii noştri liberali care sunt la curent cu discuţiile dintre noi, i-am informat pe tot parcursul acestei perioade, despre negocierile pe care le-am avut, sunt foarte bucuroşi să ne primească în familia lor. Sigla este numai parţial asemănătoare ALDE. La nivel european are două personaje care se ţin mână în mână şi care reprezintă solidaritatea, pe când noi avem ca simbol un simbol care este foarte răspâdit în lumea liberală, şi anume o pasăre în zbor“, a declarat Călin Popescu Tăriceanu într-un conferinţă de presă.

La alegerile viitoare vom candida ca formaţiune de sine stătătoare, independenţi, nu vom merge în nicio alianţă. Acest lucru este valabil atât pentru alegerile locale, cât şi pentru alegerile parlamentare. Avem structuri în teritoriu, avem numeroşi aleşi, care cu toţii şi-au exprimat dorinţa, bazându-se pe propria capacitate, de a candida pe liste proprii“, a mai spus Tăriceanu.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă