17.8 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăTechPlumb anunță un proiect pentru tinerii români

Plumb anunță un proiect pentru tinerii români

Președintele Consiliului Național PSD, Rovana Plumb, a declarat, marți, că politicile pentru ocuparea tinerilor și promovarea incluziunii sociale rămân priorități ale Guvernului, informează Agerpres.

“Am gândit acest proiect ‘România Ta, Părerea Ta!’ pentru că este foarte important pentru noi, ca și guvernanți, să știm care sunt opiniile tinerilor legate de ceea ce trebuie să facem în continuare pentru promovarea incluziunii sociale, pentru găsirea locurilor de muncă pentru tineri. Tot ceea ce înseamnă politici pentru ocuparea tinerilor și promovarea incluziunii sociale rămân priorități pentru Guvernul Ponta. Încă din 2012 am luat o serie de măsuri cu accent pe tineri. Vom continua aceste politici active. Avem nevoie de opiniile dumneavoastră pentru a ținti mai bine”, a declarat Rovana Plumb, la în cadrul dezbaterii “România Ta, Părerea Ta 2015”.

La rândul său, președintele Departamentului Politici pentru Tineri, Gabriela Podașcă, a subliniat nevoia unui parteneriat solid între administrația publică și societatea civilă.

“Garanția pentru Tineri, Programul Start, subvențiile acordate firmelor care angajează absolvenți de liceu sau facultate au devenit posibile datorită colaborării dintre Guvern și Parlament, pe de-o parte, și societatea civilă, mediul academic, sindicate și patronate, pe de altă parte. Este important să continuăm acest dialog, este cel mai bun mod în care îi putem sprijini pe tineri să își construiască un viitor în România”, a spus Podașcă.

Referitor la activitatea Departamentului Politici pentru Tineri, Gabriela Podașcă a subliniat că dorește “să fie mijlocul prin care ideile ajung pe masa Guvernului și mecanismul prin care măsurile guvernamentale sunt implementate în rândul comunităților locale”.

Dezbaterea, care a avut loc la Palatul Parlamentului, și-a propus să identifice direcții de acțiune pentru problemele cu care se confruntă tinerii, în special în domenii precum educația și integrarea pe piața muncii. Principalele teme de discuție au fost politicile guvernamentale pentru crearea de locuri de muncă și modalitățile de susținere a antreprenoriatului în rândul tinerilor.

La eveniment, organizat de președintele Departamentului Politici pentru Tineri, Gabriela Podașcă, au participat Gabriela Szabo, ministrul Tineretului și Sportului, membri ai Guvernului și ai Parlamentului, precum și peste 100 de reprezentanți ai societății civile, ai sindicatelor și patronatelor.

Cele mai citite

Forumul Global al Democrației la București

Europuls – Centrul de Expertiză Europeană anunță lansarea celei de-a XII-a ediții a Forumului Eurosfat, care în acest an își va extinde sfera de...

Rusia – Ucraina, ziua 790: Blinken, vizită surpriză la Kiev

Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, a sosit în această dimineaţă la Kiev pentru o vizită surpriză care ar trebui să-i liniştească pe ucraineni cu...

Clinica de Stomatologie din Şoseaua Olteniţei e gata. Daniel Băluță, declarații despre noua clinică

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a anunțat marți că deschiderea oficială a Clinicii de Stomatologie de pe Şoseaua Olteniţei este programată pentru data de...
Ultima oră
Pe aceeași temă