9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăTechPMP: Ponta şi Tăriceanu fac declaraţii iresponsabile despre a treia suspendare. Să...

PMP: Ponta şi Tăriceanu fac declaraţii iresponsabile despre a treia suspendare. Să demisioneze

Partidul Mişcare Populară susţine că premierul Victor Ponta şi preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu fac declaraţii iresponsabilie despre posibilitatea unei a treia suspendări a preşedintelui Traian Băsescu, informează Mediafax care citează un comunicat de presă al PMP: Conducerea PMP precizează că este o astfel de atitudine este o dovadă de prostie dacă declanşi o criză politică când ţara este în recesiune, iar pericolul unui conflict armat la graniţa de est este mare.

Potrivit PMP, România este în recesiune, iar "din cauza incompetenţei Premierului Ponta, avem două trimestre consecutive de contracţie bugetară".

"Economia României este la pământ pentru că nivelul investiţiilor străine directe a scăzut cu 10%, absorbţia fondurilor europene cu 10,5%, iar Executivul a redus cu 33% investiţiile directe în infrastructură. În plus, Guvernul PSD nu reuşeşte să aducă bani la buget – execuţia bugetară pe primele şase luni arată că ANAF a colectat cu peste 600 de milioane de euro mai puţin decât şi-a propus. Criza socială este şi ea foarte gravă din cauza faptului că numărul şomerilor a crescut cu 70.000 din 2012 şi până acum, iar nivelul de trai al populaţiei este prăbuşit de cea mai mare inflaţie din UE în ultimii doi ani", precizează Partidul Mişcarea Populară.

Potrivit PMP, pericolul unui conflict armat pe scară mare la graniţa de est a României este foarte mare. "Administraţia de la Kiev anunţă astăzi invazia directă a Rusiei pe teritoriul Ucrainei. Lucruile se agravează foarte tare pe plan internaţional. Din păcate, în acest timp, cei doi inconştienţi veseli, Ponta şi Tăriceanu, care habar nu au de politică externă, se apucă să arunce vorbe fără acoperire în stânga şi în dreapta", se arată în comunicat.

PMP precizează că pe 4-5 septembrie urmează să aibă loc Summit-ul NATO de la Newport (Marea Britanie). "Preşedintele Traian Băsescu reprezintă singura voce autorizată care poate să reprezinte România şi să aibă un punct de vedere avizat privind aceste teme, şeful Senatului şi cel al Executivului fiind afoni când vine vorba de politica externă a ţării noastre".

Simpla dezbatere publică a eventualităţii suspendării Preşedintelui, pentru a treia oară în timpul mandatelor sale, arată micimea celor doi politicieni, care au căzut pe panta populismelor electorale ieftine", afirmă PMP.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă