6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechPMP, reacție DURĂ la adresa premierului: Ponta trebuie să plece IMEDIAT și...

PMP, reacție DURĂ la adresa premierului: Ponta trebuie să plece IMEDIAT și din fruntea Guvernului

Partidul Mișcarea Populară solicită demisia imediată a lui Victor Ponta din fruntea Guvernului, “pentru a nu agrava și mai mult situația și poziția României în lume”, informează Agerpres.

Citește și: Primele REACȚII ale politicienilor, după DEMISIA lui Victor Ponta de la șefia PSD

“Îi cerem lui Victor Ponta un act de responsabilitate și decență: să demisioneze imediat și din funcția de premier, pentru ca drumurile sale la DNA să nu afecteze imaginea României în lume. (…) Aceleași acuzații, aduse de DNA premierului României, afectează grav imaginea țării în străinătate. Ce este mai importantă, imaginea PSD sau imaginea României ? Niciun șef de guvern nu mai vrea să se întâlnească cu Victor Ponta. România caracterizată de instabilitate politică nu mai atrage investiții românești și străine. Prin rămânerea sa în funcția de premier sunt afectați milioane de români, România este afectată zi de zi prin prezența unui lider slab, lipsit de viziune și cercetat penal”, se arată într-un comunicat al PMP.

Citește și: Cum cataloghează Alina Gorghiu demisia lui Ponta de la șefia PSD

Premierul Victor Ponta a anunţat duminică, printr-o scrisoare adresată liderilor social-democraţi şi postată pe Facebook, decizia de „a nu mai ocupa nicio funcţie de conducere“ în PSD până în momentul în care îşi va demonstra nevinovăţia faţă de acuzaţiile care îi sunt aduse în justiţie. Decizia a fost anunţată în contextul în care Victor Ponta este aşteptat la DNA, după ce câteva săptămâni a evitat să se vadă cu procurorii, alegând să plece în Turcia pentru o operație care putea fi realizată și în România.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă