13.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăTechPNL: Vasile Blaga nu va candida pentru un nou mandat de parlamentar

PNL: Vasile Blaga nu va candida pentru un nou mandat de parlamentar

Senatorul Vasile Blaga l-a anunțat pe președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, că nu va candida pentru un nou mandat de parlamentar, la alegerile din 11 decembrie.

Într-un comunicat de presă, PNL precizează că decizia lui Vasile Blaga de a renunța la funcția de co-președinte PNL „demonstrează că a pus mai presus de propria carieră politică principiile de integritate asumate de formațiunea politică”.

Astfel, în zilele următoare va avea loc o reuniune a conducerii partidului, în care se va stabili cea mai bună variantă de urmat, după demisia copreșdintelui PNL.

Vasle Blaga a anunțat, miercuri, că demisionează din funcția de co-președinte al PNL și de șef de campanie electorală, după ce a fost oficial informat că e sub control judiciar.

Vasile Blaga este inculpat și pus sub control judiciar pe motiv că, între 2009-2012, în calitate de secretar general al PDL, ar fi făcut trafic de influență pentru numirea în funcții a unor persoane care să atribuie contracte din bani publici unor firme dispuse să dea o parte din bani partidului.  Prin acest mod Blaga ar fi adunat suma totală de 700.000 de euro pentru partid, susțin procurorii DNA Ploiești.


CITEȘTE ȘI: BREAKING NEWS. Vasile Blaga a DEMISIONAT de la șefia PNL. Nu va mai coordona nici campania electorală. DNA l-a pus sub control judiciar pentru trafic de influență. E acuzat că a colectat ilegal 700.000 de euro pentru PDL


 

Cele mai citite

Un nou pod rutier între România și Ucraina, pe ordinea de zi a Guvernului

Guvernul Marcel Ciolacu ar putea aproba, în şedinţa de azi, un acord cu Guvernul Ucrainei privind construcţia podului rutier de frontieră peste râul Tisa,...

Continuă pasa neagră a Rapidului! Giuleștenii, învinși pe teren propriu de Universitatea Craiova

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1 în fața Rapidului, în Giulești, grație golului macat la ultima fază de Alexandru Crețu. Universitatea a deschis...
Ultima oră
Pe aceeași temă