16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăTechPNL aduce acuzații grave la adresa premierului: Manipulează datele economice

PNL aduce acuzații grave la adresa premierului: Manipulează datele economice

Opoziția îl acuză pe șeful Executivului că duce, în ultima perioadă, „o intensă campanie de manipulare a datelor economice, pe care le prezintă triumfalist în scopul meschin de a-și aroga, nefondat, merite“.

Printr-un comunicat de presă, PNL insistă asupra subiectului investițiilor străine directe și arată că premierul nu „ar înțelege ceva din raportările BNR“.

„Una dintre ultimele laude ale lui Ponta se referă la investițiile străine directe, care au crescut în primele șase luni cu aproape 40%. Așa este, investițiile străine directe au crescut, însă Victor Ponta omite să spună că în 2014 acestea s-au aflat la unul dintre cele mai mici niveluri din ultimii 10 ani (de exemplu, maximul a fost în 2008 — 9,8 mld. lei, iar în 2014 România a avut un nivel mai degrabă simbolic de 2,4 mld. lei). Așadar, Ponta a comparat o contraperformanță mai mică cu o contraperformanță mai mare și i-a dat cu plus“, se arată în comunicatul PNL.

Opoziția susține că „Ponta uită să spună că investițiile străine directe au crescut pe seama creditelor acordate de nerezidenți, care s-au majorat de la o valoare negativă de 161 milioane lei la 713 milioane lei“.

„Dacă premierul ar înțelege ceva din raportările BNR, și-ar da seama că semnalul investițiilor străine directe este unul negativ întrucât investițiile în capitalul social al societăților comerciale s-a diminuat cu 35% (de la 1.312 milioane lei la 853 milioane lei), iar acum avem o contraperformanță mai mare decât contraperformanța de anul trecut“, se mai arată în comunicatul PNL.

Cele mai citite

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

Raed Arafat trimite o echipă de experți la Slănic Prahova în urma surpării de teren

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a precizat joi că o echipă de experţi urmează să ajungă la Slănic Prahova pentru a evalua...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă