8.7 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăTechPNL amână mitingul de susținere a lui Dacian Cioloș, programat inițial pentru...

PNL amână mitingul de susținere a lui Dacian Cioloș, programat inițial pentru 22 octombrie. Primăria Capitalei spune că mitingul era deja aprobat

UPDATE 19,15: Primăria Capitalei a anunțat marți că ar fi aprobat, încă de luni, mitingul pe care Partidul Național Liberal dorea să îl organizeze sâmbătă, 22 octombrie, în Piața Victoriei, informează Agerpres.

Primăria susține că documentul de aprobare a fost trimis, prin curier, solicitantului, având în vedere că reprezentanții PNL nu au venit să îl ridice personal de la sediul PMB.

“Primăria Municipiului București a aprobat mitingul PNL, încă de ieri, 17 octombrie, de la orele prânzului. Acesta a fost aprobat pentru sâmbătă, 22 octombrie, în Piața Victoriei, între orele 8,00-14,00, iar perimetrul pentru desfășurarea mitingului este următorul: B-dul Aviatorilor, Parcul Kiseleff, B-dul Ion Mihalache, B-dul Nicolae Titulescu, Calea Victoriei, B-dul Lascăr Catargiu. Mai precis, vineri, 14 octombrie 2016, Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice a analizat solicitarea PNL, iar luni, 17 octombrie, după clarificarea tuturor detaliilor de organizare, evenimentul a fost aprobat, conform legii 60/1991, printr-un protocol care a fost semnat de toți membrii comisiei, inclusiv de viceprimarul general Aurelian Bădulescu, cu împuternicirea primarului general, aflat zilele acestea într-o delegație oficială la Viena”, a informat Primăria Capitalei, prin intermediul unui comunicat.

————————————————

PNL a anunțat, marți, că va amâna pentru data de 5 noiembrie mitingul de susținere al premierului Dacian Cioloș, care urma să aibă loc sâmbătă, informează News.ro.

„Partidul Național Liberal, în Comisia de unificare, a decis ca acest miting care nu este încă aprobat în totalitate să nu se mai țină sâmbătă (…) și va organiza o acțiune în același mod la începutul lunii noiembrie. Noi am convenit să fie data de 5 noiembrie. (…) Nu știu dacă va rămâne exact data de 5, vom stabili în Biroul Permanent Național”, a spus Cezar Preda.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunțase, duminică, la România TV, că PNL a solicitat autorizație pentru organizarea unui miting de susținere a Guvernului tehnocrat, numărul participanților fiind estimat la 50.000 de persoane.

„Am primit la Primăria Generală a Capitalei o solicitare din partea PNL pentru a organiza un miting pe data de 22 octombrie, deci sâmbăta viitoare, între orele 8,00 — 14,00, miting pentru susținerea Guvernului tehnocrat, în Piața Victoriei, perimetru cuprins între bulevardul Aviatorilor, Parcul Kiseleff, bulevardul Ion Mihalache, Titulescu, Calea Victoriei, Lascăr Catargiu. (…) Probabil că este bătălie între PNL și USR care să susțină mai tare un guvern neperformant, un guvern format din miniștri recomandați nu de propria competență, ci de multinaționale. Așa scrie aici, uitați, organizatorul adunării publice: PNL. Obiectul adunării publice: miting pentru susținerea Guvernului tehnocrat. Număr participanți: circa 50.000 de persoane din București și din provincie. Deci vor veni cu autocarele și vor bloca Bucureștiul sâmbăta viitoare”, a spus Firea.

Alina Gorghiu a declarat, duminică, la postul Antena 3, că PNL și USR vor susține propunerea ca Dacian Cioloș să rămână premierul României și după alegerile parlamentare din 11 decembrie. În opinia sa, platforma anunţată de Dacian Cioloș, în această săptămână, reprezintă startul unei campanii cu Dacian Cioloş premier.


CITEȘTE ȘI: Ovidiu Raețchi (PNL): Gabriela Firea poate fi acuzată de abuz în serviciu


„Dacian Cioloş va fi numitor comun al unei formule pe care eu o consider esenţială în acest moment în România pentru schimbarea de care avem nevoie. Şi noi, şi USR vom susţine propunerea de prim-ministru Dacian Cioloş şi cumva platforma aceasta e startul unei campanii cu Dacian Cioloş prim-ministru. Aşa o văd eu, rămâne să mă contrazică Dacian Cioloş dacă nu e aşa”, a declarat președinta PNL Alina Gorghiu, la postul Antena 3.

Întrebată dacă are încredere în Dacian Cioloş, Alina Gorghiu a răspuns că „încredere e puţin spus”. „Îmi asum acest parteneriat dacă şi domnul Dacian Cioloş îşi va dori”, a continuat ea.

Cele mai citite

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă