16 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăTechPNL anunță un proiect pentru votul din Diaspora

PNL anunță un proiect pentru votul din Diaspora

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a anunțat, luni, că până la sfârșitul lunii martie, partidul va propune un proiect legislativ pentru votul în Diaspora, ca rezultat al consultărilor cu societatea civilă, potrivit Mediafax

Gorghiu a precizat că una dintre solicitările importante pe care le-a primit din partea reprezentanților din diaspora este aceea de a crește numărul parlamentarilor pentru Diaspora.

”Până la sfârșitul lunii martie, PNL va propune un proiect legislativ pentru votul în Diaspora, ca rezultat al consultărilor pe care le avem cu societatea civilă – ONG-uri din țară și asociații ale românilor din străinătate. În ședința Biroului Politic Național al PNL, din 16 martie, vom prezenta acest proiect pe care îl vom promova în cel mai scurt timp în Comisia parlamentară pentru elaborarea Codului electoral. Cred că trebuie să mergem până la capăt când vorbim despre a reda românilor din străinătate drepturile și respectul care li se cuvin. Dezbaterile din Comisia de Cod electoral nu trebuie să ocolească această problemă”, a afirmat Alina Gorghiu. 

Citește și: Ce proiect propune Macovei pentru rezolvarea votului în Diaspora

De asemenea, Alina Gorghiu a atras atenția și asuprafaptului că PNL nu are majoritate în Comisia de Cod Electoral, și că votul romțânilor din străinătate nu este pe agenda social-democraților. 

”Îi anunț pe cei din PSD că nu vom face niciun pas înapoi în demersul nostru de a soluționa problema votului în Diaspora. Îi avertizez că românii nu vor tolera nici de data aceasta să fie umiliți de PSD, așa cum nu au acceptat nici în noiembrie 2014. PSD va plăti politic dacă va refuza să susțină proiectul legislativ pentru votul românilor din străinătate, chiar mai devreme de primele alegeri”, spune Gorghiu.

Potrivit copreșeidntelui PNL, liberalii își propun ”elaborarea unei legi a votului prin corespondență cu adevărat utilă românilor din afara granițelor”.

”Răspunsul prompt din partea Diasporei la apelul nostru pentru consultări ne arată că există un interes real, pe de o parte, pentru modul în care se desfășoară alegerile peste hotare, și pe de altă parte, pentru reprezentarea corectă în Parlamentul României”, mai menționează Alina Gorghiu.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...

Germania susține că a fost victima unui atac cibernetic rusesc. Berlinul avertizează că vor exista consecințe

Berlinul a acuzat vineri hackeri ruşi susţinuţi de Moscova de un atac cibernetic intolerabil împotriva membrilor Partidului Social-Democrat german şi a avertizat că vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă