18 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăTechPNL ar avea majoritatea în Parlament dacă duminică s-ar organiza alegeri

PNL ar avea majoritatea în Parlament dacă duminică s-ar organiza alegeri

Noul Partid Naţional Liberal este pe primul loc în preferinţele românilor. Dacă în această duminică ar fi organizate alegeri parlamentare 44,2% dintre români ar vota noul PNL în timp ce pentru Alianță PSD-UNPR-PC ar vota 37,4%, se arată într-un sondaj Inscop realizat în perioadă 5 – 10 februarie 2015 pentru ziarul Adevărul. Potrivit sondajul, în ultimele două luni PNL a crescut în preferinţele românilor (44,2% față de 41,7% în decembrie anul trecut) în timp ce Alianţa de la guvernare a scăzut. (37,4% faţă de 38,8% în decembrie 2014)

Sondajul mai arată că şi Uniunea Democrată a Maghiarilor din România a pierdut puţin în preferinţele românilor şi ar obține 5% față de 5,1% în ultima luna a anului trecut, Partidul Mișcarea Populară ar obţine 4% faţă 5,6% de decembrie 2014, în timp ce Partidul Liberal Reformator s-ar menţine la acelaşi prag ca în decembrie 2014, adică 3,3%.

Partidul Poporului Dan Diaconescu a pierdut şi el în preferinţele românilor 1,4% faţă 2,3% în decembrie, Partidul România Mare ar fi votat de 1,1% de români faţă de 1,2% în decembrie, iar PNȚCD ar caştiga 0,3 puncte procentuale şi ar ajunge la 0,9%.

Potrivit sondajului, 2,7% dintre intervievaţi spun că ar vota un alt partid, față de 1,4% la finalul anului trecut. 15,5% dintre respondenți au declarat că nu sunt hotărâți cu cine să voteze, 6,9% au spus că nu merg la vot, iar 4,3% fie nu știu sau au ales să nu răspundă la această întrebare. 

"Barometrul Inscop – Adevărul despre România" a fost realizat de Inscop Research la comandă Adevărul în perioadă 5 – 10 februarie 2015 pe un eșantion de 1065 persoane, reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani.  

Cele mai citite

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...

Rishi Sunak își dorește ca Benjamin Netanyahu să aibă „ sânge rece” după atacul Iranului de sâmbătă

Premierul britanic, Rishi Sunak, l-a chemat marţi pe omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, să dea dovadă de "sânge-rece" după atacul Iranului împotriva Israelului din...

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă