18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăTechVIDEO. Raluca Turcan: PNL cere demisia lui Grideanu, Iordache și Dragnea: Au...

VIDEO. Raluca Turcan: PNL cere demisia lui Grideanu, Iordache și Dragnea: Au lovit poporul român și au făcut de râs o țară întreagă

Președinta interimară a PNL, Raluca Turcan, a cerut, luni dimineața, demisia premierului Sorin Grindeanu, ministrului Justiției, Florin Iordache, și a șefului Camerei Deputaților, social-democratul Liviu Dragnea.

„Guvernul Grindeanu, la ceas de seară, a săvârșit o mârșăvie, o mârșăvie care a dus automat la albirea dosarului șefului său de partid, Liviu Dragnea. Această ticăloșie pe care a săvârșit-o Guvernul Grindeanu a nemulțumit o Românie întreagă, a uimit o lume întreagă și a sfidat orice regulă de bun simț și de decență. Am văzut că dl Grindeanu a dat înapoi, a abrogat ordonanța, dar nu a spus niciun cuvânt despre asumarea greșelii, același domn Grindeanu abrogă o ordonanță pentru că a greșit, pentru că s-a comportat incorect față de miile de români care respectă legea și care vor un tratament egal în fața legii. PNL consideră că dl Grindeanu trebuie să-și dea demisia. De asemenea, dl Iordache trebuie să-și dea demisia și să nu mai emită nicio pretenție de consultare sau de dialog pe o ordonanță pe care a executat-o strict în beneficiul dlui Dragnea. În același timp, în Parlamentul României dl Dragnea este în continuare jupân și o lume întreagă, o Românie întreagă așteaptă ca acest jupân să demonstreze că a înțeles ceva din ceea ce se întâmplă. Din nefericire, dl Dragnea demonstrează, prin fiecare apariție, prin fiecare cuvânt, că nu a înțeles nimic din ceea ce așteaptă și ce solicită românii", a spus Raluca Turcan, la Parlament.

Ea a susținut că nu președintele Klaus Iohannis a scos românii în stradă.

„Nu au fost mobilizați românii de către un partid sau altul. Românii au fost mobilizați și s-au unit împotriva celei mai mari ticăloșii de după Revoluție și dl Dragnea este direct responsabil. În momentul de față, problema s-a mutat de la Guvern la Parlament, dar pe fond nu există încă nicio soluție, nicio garanție că nu vor repeta această mârșăvie într-o altă formă. Nu există niciun angajament că majoritatea parlamentară va urmări respectul față de lege, față de instituții puternice, susținerea justiției, lupta reală împotriva corupției. Aceste garanții și angajamente ar trebui să le dea domnul Dragnea, din nefericire pare că nu a înțeles nimic. Este firească demisia dlui Liviu Dragnea, autorul moral, autorul de facto la adresa oamenilor cinstiți și la adresa statului român. Acest Guvern a greșit și a greșit în mod capital. Firesc ar fi fost ca în secunda doi, și domnul Iordache și premierul Grindeanu și Liviu Dragnea să își dea demisia, penru că au lovit poporul român și au făcut de râs o țară întreagă'', a adăugat Turcan.

Luni, la ora 12.00, va fi citită în ședința de plen comun a Parlamentului moțiunea de cenzură „Guvernul Grindeanu – Guvernul sfidării naționale. Nu legalizați furtul în România", depusă de PNL împotriva Cabinetului Grindeanu, semnată și de USR. Votul final urmează să fie dat după adoptarea bugtului de stat pentru 2017.

Miercuri, PNL și USR au depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, la Camera Deputaților.

„PNL cere demisia întregului Guvern! Dacă nu demisionează, astăzi depunem moțiunea de cenzură. Gestul PSD și ALDE este fără precedent în rândul statelor membre ale Uniunii Europene, cu consecințe politice, economice și de imagine greu de estimat. Sintagma <<noaptea ca hoții>> se potrivește perfect pentru ce au făcut PSD și ALDE. Premeditarea PSD și ALDE sunt vizibile din campania electorală și până acum. Au negat în repetate rânduri intenția de a da ordonanțele, au mințit în permanență, iar la comiterea faptei, ieri seară, s-au acoperit cu dezincriminarea abuzului guvernamental. Este un comportament infracțional cap-coadă”, a declarat lidera interimară a PNL, Raluca Turcan, miercuri.

PNL şi USR au strâns semnăturile pentru depunerea moţiunii de cenzură şi au convenit să susţină un singur text. PMP nu a participat la discuții, dar a anunțat că va semna.

În opinia sa, coaliția PSD-ALDE a sfidat alegătorii. „Nimic din aceste săptamani nu a fost despre oameni, despre cei mulți. PSD și ALDE sunt partide care guvernează doar pentru liderii lor și pentru protejații politici, sfidându-i pe cei mulți. Prețul pentru această lovitură dată Justiției, îl vor plăti cetățenii români.  PNL trebuie să-i apere, nu să ajute și mai mult PSD-ul”, a continuat ea.

Potrivit textului moțiunii, coaliția PSD-ALDE este acuzată că ar fi legalizat furtul, prin adoptarea ordonanţei de urgenţă care să modifice Codul penal și de procedură penală și proiectul de lege privind grațierea.

„Românii nu vor graţierea şi salvarea politicienilor corupţi. Legiferarea în folos propriu nu este o soluţie pentru România pentru că nu face decât să slăbească statul de drept şi să ne slăbească ca naţiune. Vă somăm să renunţaţi la acţiunile împotriva respectării legii, să renunţaţi la a proteja şi a atenta la viaţa, siguranţa şi viitorul românilor. Nu vă mai ascundeţi în spatele unui vot pe care cetăţenii vi l-au acordat cu bună credinţă şi deschideţi larg ochii pentru a vedea că nu guvernaţi o Românie minoritară a celor corupţi”, precizează sursa citată.

Chiar și după ce premierul Grindeanu a anunțat că OUG privind modificarea codurilor penale va fi abrogată, Turcan a precizat că nu va renunța la moțiune, dată fiind „atitudinea arogantă a PSD-ALDE”.

Guvernul a abrogat, duminică, OUG privind modificarea codurilor penale. Cu toate acestea, protestele la nivel național și internațional au continuat. În Piaţa Victoriei din Capitală au protestat peste 280.000 de oameni. Alte 350.000 de persoane au ieşit să protesteze şi în alte oraşe din ţară: La Cluj-Napoca au fost aproximativ 50.000 de manifestanţi, la Sibiu şi la Timişoara câte 40.000, iar la Iaşi peste 30.000.

Cele mai citite

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...

O rețea vietnameză de trafic de migranți, care cerea între 15.000 și 18.000 euro de migrant, a fost destructurată

O operațiune comună la care au participat autoritățile de aplicare a legii din Franța și Regatul Unit, cu sprijinul Europol, a dus la dezmembrarea...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă